Logo
Одштампајте ову страницу

Tеслин караван обилази градове у Србији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

teslakarav123БЕОГРАД – Пројекат „Буди као Тесла“ који је покренула компанија „Самсунг“ у сарадњи са Музејом Николе Тесле и Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања предвидео је да велики национални караван обиће 17 градова широм Србије.


Циљ каравана је да се што више деце упозна са стваралаштвом и идејама Николе Тесле кроз интерактивна предавања. Предавања ће бити организована у мобилним „Самсунговим“ учиницама где ће уз демонстрацију неких од експеримената Николе Тесле основци сазнати да без овог великог научника не биб ило струје, рачунара, сателитских, телевизијских и видео система нити значајних иновација у свету нових технологија.


Национални караван ће током децембра ове године и јануара 2016. године обићи Сомбор, Суботицу, Зрењанин, Вршац, Нови Сад, Београд, Пожаревац, Ваљево, Крагујевац, Краљево, Ниш, Зајечар, Шабац, Чачак, Врање, Ужице и Нови Пазар.


Пројекат „Буди као Тесла“ резултат је дугогодишње сарадње компаније „Самсунг“ са Музејом Николе Тесле, само један у низу иницираних у част 160 година од рођења великог српског научника. Ове године компанија „Самсунг“ је у Музеју Николе Тесле отворила истраживачки центар са најмодернијом опремом и технологијом за бржи и лакши приступ свим Теслиним материјалима у дигиталном облику.


Такође, у изложбеном делу Музеја Николе Тесле посетиоцима су доступне две интерактивне табле. На њима је инсталирана апликација на српском и енглеском језику са информацијама о животу, достигнућима и најважнијим проналасцима цењеног научника са њиховим описима и фотографијама.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено недеља, 27 децембар 2015 12:10
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015