Кућа Добрих Вести

Login

Нова TEDxZemunED конференција 11. октобра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

tedexerereБЕОГРАД - Сви који буду желели да чују нове идеје и надахнуте мотивационе говоре како успети у животу, како се покренути, колико је знање кључно за напредовање, могу лично да присуствују TEDxZemunED конференцији, 11. октобра у Мадленијануму, а моћи ће и уживо да прате пренос целог програма.


Због великог интересовања за конференцију и ограниченог броја места, организатори су обезбедили live stream.

 

Сви заинтересовани од данас се могу пријавити на следећем линку.

 

Већ трећу годину за редом, TEDxZemunED окупља сјајне мотивационе предаваче, оне људе који су у Србији нешто променили на боље.

 

Марко Ђорђевић ће нам причати како изгледа школа без зидова, у којој деца сама узгајају храну коју после једу за ручак. Милица Чалија ће објаснити како је са својим мужем успела да оствари сан многих од нас, да напусти корпоративни свет, добар посао и плату коју је имала, и са капиталом од 300 евра створи сопствени бизнис од којег данас њена породица живи.

 

Небојша Кривокућа ће нам скренути пажњу на то колико заправо музика обликује наш живот и доживљај стварности, и позвати нас да пробамо да замислимо своје венчање без музике, војну параду без оркестра, или државу без химне, и тако схватимо колику моћ има музика.

 

 SrdjanDinciccccc

 

Да ли у Србији може да се зарађује од прављења видео игрица

 

Да и у Србији може да се зарађује од прављења видео игрица, показаће Урош Бањешевић, један од оснивача Mad Head Games, компаније које је направила прави мали бум на светским листама видео игара. До данас су издали 14 наслова који су забележили велики успех на топ листама Big Fish Gamesa, највећег светског издавача casual игара. Ако радите оно што волите, нећете радити ниједан дан у животу, поручује Урош.

 

Ово су само неки од занимљивих говора који ће имати прилике да чују они који буду посетили конференцију TEDxZemunED 11. октобра. Међу говорницима ће се наћи и други занимљиви предавачи, а више о говорницима погледајте ОВДЕ.

 

Између сваког од блокова предавача публику ће забављати неки од познатих стадуп комичара из организације Standup.rs.

 

Циљ TEDxZemunED конференције је да се млади подстакну на размишљање о образовању и промене нешто у друштву у којем живе. Конференцију су подржали Америчка амбасада, Microsoft, Endava, Comtrade, Дунав осигурање, IDEA и Infostud a пријатељи пројекта су Златиборац, Nestle, Laguna, SWA tim, CarGO, Standup.rs, Никшићко Пиво и други.

 

Иначе, TED је скраћеница од речи Technology, Entertainment, Design (технологија, ентертејнмент и дизајн). Прва конференција одржана је 1984. године у Калифорнији. На TED-овим конференцијама говорили су и оснивач Мајкрософта Бил Гејтс, Стив Џобс, бивши британски премијер Гордон Браун и други. TED је временом постао ослонац за идеје које мењају свет кроз различите иницијативе. TEDx су локални, независно организовани догађаји, који окупљају људе који желе да доживе искуство TED-а.

 

Ознака x значи да је реч о независном догађају, организованом на основу лиценце коју издаје TED.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 23 септембар 2016 16:23
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија