Кућа Добрих Вести

Login

Ноћ истраживача почиње данас

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Nocccc3434БЕОГРАД – Манифестација „Ноћ истраживача“ почиње данас и улаз је бесплатан за све посетиоце.


Ова манифесација осим у Београду оживеће и у још пет градова Србије и то у Нишу, Пироту, Крагујевац, Петници и .... Конференција је била посвећена локацијама и програму који ће се одржавати на више локација у Београду, речено је на јуче одржаној конференцији за новинаре.


Улаз је бесплатан а улаз ће за посетиоце бити отворен сваки дан у периоду од 17 до 22 часа. По речима организаторке програма др биологије Тања Аднађевић, иако је намењена деци предшколског и школског узраста мозе бити интересантна и за старије и за млађе посетиоце.


Истраживачи ће изложити своје пројекте и кроз популарну науку представити себе, свој позив и приближити науку најмлађима као и показати им како наука свакодневно мења свет на боље. Слоган ове манифестације најбоље описује идеју манифесације а то је: Истражи, прикажи и знање покажи. Главне локације које ће бити укључне у ову манифестацију биће Савско шеталиште (Калемегдан), Фонтама Борба (Калемегдан), Музеј Вука и Доситеја, Француски институт, Бараноyа кафе бар (бул Николе Спасића 3)
Научни сарадник интитута за биолошка итраживања Синиша Станковић и координатор пројекта Тања Адађевић образложила је зашто су она и тим одлучили да пројекат посвете теми миграција: „ У светлу актулених политичких дешавања били смо инспирисани да миграције прикажемо у овом контектсту као позитивну појаву. Свака миграција у науци је добро дошла било да је она интердисциплинарна или међунардна. Свака размена знања је кључна за добробит сваке науке и зато смо ми желели да је овим пројектом оснажимо и дамо јој значај који заслужује“.

 

Координаторка пројекта је такође истакла да је у свету актуелно рађање нових научних дистиплина које представљају спој две или више наука и таква тенденција се види и науци у нашој земљи.


Сви окупљени су се слижили да је главни циљ манифестације да се пробуди интересовање најмлађих за науку. Пројекат је организован тако да ће они кроз интеракцију и на забаван начин моћи да се определе за оно што их највише привуче.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 30 септембар 2016 10:48
Невена Гутовић

Рођена 1980 године у Београду. Дипломирала на Филозофском факултету Универзитета у Београду, одељење за археологију. Осим неколико година проведених на пословима у археологији и конзерванцији културних покретних археолошких добара, радила и у недељнику НИН и београдској хроници дневних новина Блиц. Тренутна интересовања су усмерена на сва питања културне баштине у Србији и региону, као и што већем акценту на позитивним вестима ради чега се и прикључила редакцији Куће добрих вести.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија