Кућа Добрих Вести

Login

Mеђународни програм „За жене у науци“

Оцените овај чланак
(5 гласова)

tosБЕОГРАД - Проглашење добитница и уручење националне стипендије конкурса „За жене у науци“ одржано је на конференцији за новинаре у прес сали Владе Републике Србије.


Три младе научнице, Марија Лесјак, Ана Милтојевић и Верица Пауновић, добитнице су националних стипендија „За жене у науци“ за 2016. годину.


Оне су награђене за свој изузетан научноистраживачки рад у областима биохемије природних производа, органске хемије и молекуларне медицине, а стипендије су намењене научним истраживањима која ће бити спроведена у Србији.


Локални програм „За жене у науци“ у Србији покренут је 2010. године у сарадњи компаније “Л' Oреал” Балкан, Националне комисије за сарадњу са УНЕСКО и Министарства просвете,науке и технолошког развоја. Националне стипендије „За жене у науци“ у Србији намењене су младим научницама, до 35 година старости, које су уписале, или завршиледокторске, или постдокторске студије у области природних наука. Сваке године додељују се потри стипендије, свака у износу од 5.000 еура (у динарској противвредности).


Стипендије имају за циљ да подстакну даљенаучно и професионално усавршавање локалнихталената. То је уједно и вид подршке младим,талентованим и посвећеним женама даунапреде свој научно-истраживацки рад и подстицајда наставе да се баве науком у Србији


Нов конкурс је отворен до 31. марта 2017. године.


Све информације о конкурсу потражите наинтернет страници www.zeneunauci.co.rs.


За научнице које се баве истраживањем


За стипендије „За жене у науци“ могу да конкуришу научнице које се баве истраживањима у области природних наука, имају до 35 година и уписане су на докторске студије или су их већ завршиле. Детаљне информације о томе како се пријавити, укључујући пријавни формулар и општа правила конкурса за 2017. годину, могу се наћи на интернет адреси www.zeneunauci.co.rs.


Kонкурс за националне стипендије „За жене унауци“ расписује се једном годишње, аинформација о томе када ће нови циклус битиотворен и до ког датума ће трајати, објављују се на веб страници програма. Пријављивање на конкурс подразумева испуњавање пријавног формулара и припреми у пратеће документације и слање документације електронским путем (имејлом), или путем поште на адресу Националне комисије засарадњу са УНЕСКО. Формулар пријаве,у склопу кога је и листа пратеће пријавнедокументације коју је потребно приложитиприликом пријаве на конкурс, преузима се на www.zeneunauci.co.rs.


Програм Националних стипендија „За жене у науци“ први пут је покренут у Србији 2010. године и данас се одржава уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Националне комисије за УНЕСКО и компаније Л' Ореал Балкан. Ове стипендије се, у оквиру великог светског програма „За жене у науци“, осим у Србији, додељују у више од 40 земаља.


О подршци женама у области науке и награђеним пројектима говорио је државни секретар у Министарству просвете науке и технолошког развоја проф. др Владимир Поповић, помоћник министра за науку др Никола Танић, представник Националне комисије за УНЕСКО прoф. др Гoрaн Mилaшинoвић и госпођа Бригита Штелер, генерална директорка Л’Ореала Балкан, као и добитнице стипендија.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 15 децембар 2016 11:02
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија