Кућа Добрих Вести

Login

Отвара се Научни клуб у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

klubmrezaБЕОГРАД - У Београду се 6. априла отвара Научни клуб.


Клуб се отвара у центру града, као иновативно место где се на савремен начин сусрећу наука и грађани, знање и радозналост, идеја и њена технолошка примена.


Научни клуб Београд налази у Улици краља Петра 46, у зони коју су обележиле српска наука и култура, у непосредној близини Универзитета у Београду и зграда више факултета, уз Библиотеку града, Коларац, Кинотеку и Етнографски музеј, стотинак метара од седишта Српске академије наука и уметности, недалеко од Музеја Вука и Доситеја, где је настала Велика школа, извориште модерне српске државе.


Центар за промоцију науке и његови партнери из науке, образовања и медија, из Европе и света, сваког дана организоваће у Научном клубу разноврсне, сваком доступне, научнопопуларне програме.


Један дан у Научном клубу почиње интерактивним дечјим радионицама, за ђаке и наставнике, потом се Клуб претвара у окупљалиште студената, студентских секција и организација младих, да би у поподневним сатима угостио полазнике најразличитијих радионица, обука и семинара.

 

Популарни вечерњи програми представљају научнике, научна знања и открића свим грађанима, јасно и занимљиво, кроз оригиналне садржаје, интеракцију, филм, музику, предавања и трибине.


Локација за трајно станиште Клуба пронађена је почетком 2016. године где је, на спрату изнад, смештено и седиште самог Центра. Истовремено, идеја се већ проширила на 12 градова Србије, где је у сарадњи са локалним самоуправама и центрима за стручно усавршавање ЦПН покренуо 12 научних клубова. На крају овог процеса, у Београду је отворен и центар ове мреже – Научни клуб Београд, кључну националну инфраструктуру за промоцију науке, за ширење научне културе и јачање научне писмености у Републици Србији.


Извор: Кућа добрих вести/ЦПН


Последњи пут измењено четвртак, 30 март 2017 23:48
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија