A+ A A-

ReMaking Tesla - за кретивне и иноваторе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

teslsrekrenaeting56565БЕОГРАД - ReMaking Tesla (РеКреирање Тесле) су интерактивни дани радионица, демонстрација, лекција и дискусија одржаваних од стране интернационалих едукатора, истраживача и стручњака, са циљем ре-креирања Тесле у тимовима и појединцима.

 

ReMaking Tesla почeo je јуче округлим столом “ReMaking Tesla – Practices That Make a Genius​” другог дана (3. јун) интернационалног Тесла конгреса (Сава центар) кроз нов формат – интерактивна дискусија аугментована колаборативним ИТ-екосистемом, где научници, истраживачи, песници и сликари ко-креирају научне увиде и уметност.

 

 

ReMaking Tesla се наставља наредних дана у културним и едукативним просторима Београда кроз скуп разноврсних догађаја и креирање живог едукативног и креативног простора за постизање горе наведених циљева.

 

 

Типови дешавања​:

 

-      - Креативне едукативне радионице и интерактивни едукативни формати – колективне еду-игре ​- где ће учесници побољшати 2/4 способности и освестити нове мултидисциплинарне приступе и увиде у области којима се баве и свој рад.

-      -  Сајам колективности, иновације, креативне едукације ​и технологије – кратке интерактивне демонстрације алата и методолгија; умрежавање и упаривање идеја едукатора са технолошким (ИТ) имплементацијама

-      -  Креативни дијалошки + акциони простор​: ретка синергија дискусије на високом нивоу између мултидисциплинарних експерата и уметника, зарад иновативних партнерстава и активности кроз разне гране науке и уметности

-       -   Културни догађаји креирани синергијом науке и уметности – већином инспирисани Теслом.

 

ReMaking Tesla дизајнирају и реализују домаћи експерти, професори и организације из ProtopiaLab Србија и Норвешка​, ChaOS, Protopia International, Knowledge Federation, и Плаво позориште, 3/4 уз помоћ локалних и интернационалних партнера, едукатора, уметника и експерата.

 

 

Социо-технички екосистем и инфраструктура за ReMaking Tesla је обезбеђена од стране CoLabo (ChaOS, Србија), Metaversity (Русија) и Induct (Норвешка) – кроз скуп технологија које демонстрирају и аугментују ”колективног генија” и иновацију.

                          sitigame2

Програм:

 

3. јун, од 17:30 до 20:00 –  Други Међународни Тесла Конгрес, Сава Центaр, сала 3

 

Remaking tesla – мултидисциплинарни округли сто

 

5. јун, 11:00-13:00, Универзитетска библиотека

 

Дискусија  ”Друштвено предузетништво”

 

У оквиру Дана интерактивне едукације „ReMaking Tesla“ у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у понедељак, 5. јуна од 11-13 часова организује се дијалог „Друштвено предузетништво“.

Тема: како је, наизглед конфликтне потребе и могућности стартапова, са једне, те друштвено ангажованих, едукативних и институција културе са друге стране, могуће задовољити новим обликом сарадње.

 

7. јун, 12:00 – 16:00

 

Библиотека града Београда (читаоница одељења уметности), Кнез Михајлова 56

 

 sitigame

Дизајнирање будућности (city game)

 

Тесла је имао развијену моћ визуелизације и осећај за будуће научне трендове

Овом интерактивном едукативном игром (креираном од стране иностраних стручњака) визуелизујемо будуће научно-социолошке трендове, а кроз колективне акције градимо одрживу будућност.

Ово је игра у реалном времену која симулира процес грађења и развоја града будућности која укључује креативни, социјални и економски аспект.

Игра омогућава учесницима да осмисле своје личне визије будућности кроз трендове за које се залажу у будућности и да реализију своје визије у граду будућности.

Као и у реалном животу, они ће развијати пројекте који ће утицати на трендове града, трошиће ресурсе, комуницираће са градским властима, правити међусобне уговоре и наравно суочавати се са последицама својих одлука.

Игра ће показати како трендови утичу на град, и како град утиче на трендове, како градимо нашу будућност у друштвеном и економском контексту и са којим ризицима и могућностима ћемо се суочити у току имплементације ових трендова.

– улаз је слободан

 

7. јун, 18:00 – 21:00

 

Flow Experience

 

Захваљујући дубоком фокусу (Flow) Тесла је достизао директну креативност

Упознајући се са својим личним препрекама, полазници радионице Плавог Позоришта ће из искуства упознати елементе акције: интенцију, инцијативу и енергију, те учити како да повећају своју продуктивност.

Радионица је дизајнирана да упозна полазнике са концептом рада кроз акције, уместо уобичајених свакодневних стања у којима приступају пословању. Упознајући се са својим личним препрекама, полазници из искуства упознају елементе акције: интенцију, инцијативу и енергију, те уче како да повећају своју продуктивност.

Савремени бизнис позива на бржи развој, оштро пивотирање, доводећи до повећања свакодневног стрес, високих захтјева и на нивоу прецизности и аналитичности, али и креативних резултата. Запослени и менаџмент су напети, често супроставених захтева и тиме сваки дан постаје истрзана секвенца неконтролисаних дијелова рада. The Flow Experience учи нову парадигму. Помјерајући из ”постојања у (свакодневном) радном стању” до ”управљања својом сопственом енергијом и оштрењу и намере и иницијативе”. Померај од ”стања” до ”акције” значајно побољшава продуктивност и снижава ангажованост ума и менталног оптерећења омогућавајући повећану креативност.

– улаз је слободан

 

8. јун, 11:00 – 15:00

 

Coevoludens – едукативне микро-радионице

 

Како Теслину креативност и иновативност постићи колективним генијем?

 covelnudens343434

 

CoEvoLudens је фомат развијен од стране домаћих и међународних експерата у форми speed-networking игре. Овде тимови (”multi sapiens”) ко-еволуирају, усавршавају се и решавају проблеме из свог портфолија, кроз микро-радионице креативности и иновације. При овом процесу они органски граде личне путање вођени рефлексијама стручњака и технолошких система.

“Плаво Позориште постоји већ 21 годину и готово од самог оснивања бави се педагошким и едукативним радом како са позоришним професионалцима, тако и са грађанством. Однедавно у понуди је Флоw Еxпериенце, као сублимација вишедеценијског рада и искуства, тренинзи прилагођени потребама учесника у савременом пословању.

 

8. јун, 15:30 – 18:30

 

Парадоксалне пузле (By escher creative group)

 

 pusle34343

Пракса колективног размишљања, вођена руским експертима, омогућава да видимо конвенционалне појмове из изненађујућег угла, доводи до дубоких продора у схватањима и неочекиваних открића.

 

Како Теслину креативност и иновативност постићи колективним генијем?

CoEvoLudens је фомат развијен од стране домаћих и међународних експерата у форми speed-networking игре. Овде тимови (”multi sapiens”) ко-еволуирају, усавршавају се и решавају проблеме из свог портфолија, кроз микро-радионице креативности и иновације. При овом процесу они органски граде личне путање вођени рефлексијама стручњака и технолошких система.

 

– улаз је слободан

 

8. јун, 20:00 – 21:30

 

отворени разговори са предавачима – рефлексије и демонстрације.

На овоме догађау се затварају ReMaking Tesla Дани и учесници радионица, као и сви остали заинтересовани могу да дискутују са предавачима око радионица и методологија едукације који су практиковани у току ReMaking Tesla Дани.

 

9. јун (location is not publically published)

 

Мултидисциплинарни Networking – по позиву

за домаће и иностране едукаторе, ИТевце, стручњаке, уметнике

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 04 јун 2017 04:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани