Кућа Добрих Вести

Login

„Фотоника 2017“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

fotonika2017dfdfБЕОГРАД - У Београду се од 28. августа до 1. септембра одржава међународна конференција „Фотоника 2017“ на којој ће бити представљена достигнућа у једној од тржишно најинтересантнијих области физике – науке о светлости.


у САНУ од 28. августа до 1. септембра, биће представљена достигнућа у једној од тржишно најинтересантнијих области физике
Фотоника 2017, VI међународна школа и конференција о фотоници, ове године одржава се у Београду од 28. августа до 1. септембра, у организацији Института за физику, Српске академије наука и уметности и Оптичког друштва Србије.


У ширем смислу, фотоника је наука о светлости, али она се назива и науком 21. века јер представља једну од тржишно најинтересантнијих области физике која велику примену налази у савременим телекомуникацијама.


Циљ ове конференције, која се држава у Српској академији наука и уметности, kako је најавио Центар за промоцију науке јесте да буде прилика за образовање младих научника, размену знања и идеја, као и да поспеши сарадњу између истраживања и индустрије окренуте високим технологијама које су у додиру са овом облашћу.


Управо као одговор на експанзију фотонике, 2007. године у Београду је одржана прва конференција Фотоника, која се од тада одржава сваке две године, па се овогодишња може сматрати и јубиларном.


Најновија истраживања у овој области биће представљена кроз 20 предавања и девет извештаја о раним фазама истраживања, а учешће ће узети и представници компанија који ће такође дати увид у нове трендове. Све укупно, биће представљена 174 нова резултата из области фотонике као што су: биофотоника, оптички материјали, ласерска спектроскопија и метрологија, ултрабрзи оптички феномен, оптички метаматеријали, и друге.


Истражите OВДЕ више "Фотоници 2017".

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 30 август 2017 08:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија