Кућа Добрих Вести

Login

Сајам „Наука за привреду“ у Новом Саду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

naukazaprivreduuuuuuuБЕОГРАД - Пословни сајам „Наука за привреду“ организује се први пут на Новосадском сајму 4. и 5. децембра, а Центар за промоцију науке ће организационо подржати наступ Министарства просвете, науке и технолошког развоја.


У Новом Саду се 4. и 5. децембра по први пут одржава пословни сајам „Наука за привреду“.

 

Центар за промоцију науке најавио је да ће овом приликом организационо подржати наступ Министарства просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР) и представити своје активности на штанду Министарства.


Организација сајма „Наука за привреду“ инспирисана је потребом за снажнијим повезивањем науке са привредом и могућностима које студенти и научници имају у истраживачком раду, као и тражењу будућих занимања и запослења. Ова манифестација за циљ има интензивније повезивање предузећа и научноистраживачких организација - укрштањем база података Развојне агенције, Новосадског сајма и Привредне коморе, дошло се до списка од преко две хиљаде предузећа и локалних самоуправа које би могле да укључе резултате научних истраживања и научнике у своје делатности.


Потенцијал за сарадњу науке и привреде биће представљен на штандовима универзитета и факултета, где ће се представници компанија упознати са могућностима сарадње у областима грађевинарства и геодезије, архитектуре и урбанизма, саобраћаја, графичког инжењерства и дизајна, рачунарства и аутоматике, производног машинства, енергетике, електронике и телекомуникација, индустријског инжењерства и менаџмента, медицине, економије, примењене статистике, медицинско-фармацеутских истраживања, активностима у областима низијског шумарства и животне средине и осталим областима које се истражују на Новосадском универзитету.


Поред Центра за промоцију науке, на штанду МПНТР свој програм и активности представиће и Фонд за иновациону делатност, Научно-технолошки парк Београд и пројекат „БеОпен“ чији координатор је Универзитет у Новом Саду.


Осим класичних сајамских активности, током Сајма се организују и округли сто „Наука за привреду“, као и бројни састанци представника научне и пословне заједнице.


Истражите ОВДЕ  више о програму Сајма  „Наука за привреду“.

Истражите ОВДЕ више о Фонду за иновациону делатност.


Истражите више ОВДЕ о Научно-технолошком парку.

Истражите више ОВДЕ о пројекту  „BeOpen“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 02 децембар 2017 12:19

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија