Кућа Добрих Вести

Login

„Сурфуј креативно“ у Научном клубу Београд

Оцените овај чланак
(1 Глас)

surfujjjjjjjБЕОГРАД  - Пројекат који подстиче продукцију креативних садржаја из уметности и културе за ученике основних и средњих школа биће представљен у Научном клубу Београд у петак, 19. јануара.

 

Наиме, у петак, 19. јануара, у 12 сати, у Научном клубу Центра за промоцију науке, у Краља Петра 46, биће представљен едукативни пројекат „Сурфуј креативно“. Овај пројекат намењен ученицима основних и средњих школа у Србији реализовао је Центар за медијску културу и образовање (ЦЗМКО) уз подршку Министарства културе и информисања.

 

Као наставак пројекта „Сурфуј писмено“, који има за циљ подизање свести о значају дигиталне писмености код деце и младих, пројекат „Сурфуј креативно“ подстиче продукцију садржаја из области културе и уметности ученика основних и средњих школа. Поред квалитетних културно-уметничких садржаја и културних пракси, овај пројекат кроз свој портал помаже младима да пронађу бесплатне алатке за примену ИКТ у култури, као и одабране текстове и линкове који децу и младе упућују на савремене токове у креативним индустријама (филм, стрип, музика, књижевност за децу и омладину, веб серије, итд.).

 

Пројекат „Сурфуј креативно“ помаже да интернет буде корисно средство и велика библиотека текстова (покретних) слика и звукова која нам може дати обиље идеја за креативно испољавање у различитим уметничким областима.

 

Досад су у оквиру пројекта одржане две креативне радионице – књижевник и стрип сценариста Павле Зелић, у Библиотеци шабачкој, и проф. Мирко Стојковић, професор филмског сценарија и сценарија видео игара на Факултету драмских уметности у Београду, у ОШ “Вељко Дугошевић”, показали су ученицима бесплатне и лако доступне онлајн алатке за прве кораке креирања видео игара, графичког дизајна, корисне линкове из области филмске  уметности и књижевности и дали савете и идеје за креативно сурфовање на интернету и друштвеним мрежама.

 

Истражите више о пројекту “Сурфуј креативно”.

 

 

Извор: Кућа добрих вести/Елементаријум


Последњи пут измењено понедељак, 15 јануар 2018 13:13

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија