Кућа Добрих Вести

Login

Из НАСА у Зрењанин: Шон Марфи долази на Webiz да вас пита зашто се будите ујутру?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sonmarfiiiiiiЗРЕЊАНИН - Зрењанин ће и ове године угостити једну од најбољих домаћих ИТ/пословних конференција која ће се одржати од 23. до 25. марта у хотелу "Војводина" у Зрењанину.

 

Специјалан гост 6. Webiza биће Шон Марфи који је сарађивао са НАСА-ом на неким од најбитнијих мисија последњих година.

 

Редакција Нетокрације разговарала је са Шоном о његовом доласку у Србију, досадашњем раду и каријери, као и о саветима за младе којима је данас узор.

 

Биографија и каријера Шона Марфија комотно би могла да испише неколико страница А4 формата, посебно ако сте део пројеката који свет из корена чине бољим. Овде пре свега мислимо на енергетске системе, космичку технологију, ИТ безбедност и друге области у којима је Марфи оставио велики траг. Радио је за многобројне компаније као што је Shell, а развијао је системе у сарадњи са НАСА-ом – радећи за Draper Labaratory која важи за једну од најбољих истраживачких лабораторија на подручју САД.

Шон ће своје пословно и животно искуство крајем марта поделити са публиком на Wебиз конференцији.

 

Шон је радио и у компанији Shell где је водио одсек за иновације и био директно одговоран ЦТО-у ове међународне компаније.

 

Између осталог, Шон је имао прилику да ради на развоју многих значајних пројеката који се углавном тичу напредног инжењерства у домену космичких технологија. Током рада у Драпер лабораторији, он нам открива да је радио на позицији планетарне и свемирске науке, уско сарађивајући са НАСА-ом, те да је много лепих ствари урађено током рада са овом агенцијом:

 

"Како Шон открива за Нетокрацију, један од најзначајнијих тренутака у његовој каријери био је рад на ЛАДЕЕ сателиту који је пројектован за истраживање атмосферске прашине и окружења Месеца, а који је замишљен да буде мања верзија познатог сателита Кеплер који је коштао 800 милиона долара. Управо из тог разлога, идеја је била да се направи знатно мањи али јефтинији сателит који би могао да се у неколико примерака пошаље у орбиту.

 

Прошле године када је сателит LADEE лансиран, већ је успео да нађе поједине планете ван Сунчевог система. Један од мојих највећих достигнућа био је рад на имплементирању мог патента на оптички систем, тачније један од елемената који је омогућио читавом систему да ради. Када се сагледа комплетна тежина пројекта, како за науку, тако и за човечанство – ово је био један од најсрећнијих тренутака у мојој дугој каријери".

 

На овогодишњем Webizu, Шоново предавање носи назив „Love of Innovation, A Personal Journey“.

 

Да ли сте икада питали себе зашто устајете ујутру?

 

Поводом Марфијевог предстојећег предавања које је везано за иновације и лично путовање кроз каријеру, занимало нас је колико су на том путу важна фундаментална питања зашто, шта и како? Донекле загонетан, Шон нам је рекао следеће:

 

"Када неко почне да размишља о иновацији, мора да се запита зашто жели да иновира одређену ствар? Зашто се будите ујутру, зашто радите ствари које желите да радите, да ли само реда ради? Да ли оне имају своју сврху? Запитајте се ујутру сваки пут када устанете и кажите себи да хоћете свет учинити бољим местом, да одређену организацију учините бољом. Ово вам показује ко сте ви заправо, то су само неки од разлога.Пред сам крај разговора, осврнули смо се на важност мотивације и наде код нових генерација, а како Марфи додаје, свака особа која ће представљати део публике у Зрењанину на Wебизу мора и може да усмери свој начин размишљања на то да могу да ураде зацртано. Ако се запитају зашто то раде и која је сврха тога што раде, онда су веома близу да остваре своје циљеве",  преноси Нетокрација Шонове речи.

 

На питање о томе који би вредан савет и лекцију могао да пружи младим људима у Србији, Шон једноставно одговара да никада не треба одустајати, да је потребно пронаћи свој сан, борити се за исти и грабити ка њему. „Када наиђете на препреку која вас саплете и спута, а ви се из тога издигнете и на крају изађете као победник, е управо на тај начин растете као индивидуа, знајући да сте спремни да пређете и достигнете следећи ниво“, закључио је на крају Марфи.

 

Нетокрација је званични медијски партнер Webiz конференције и Webiz едукације и подржава догађај од његовог зачетка 2012. године.

 

Карте за ову конференцију су и даље доступне, а више о Webiz можете пронаћи путем званичног сајта.

 

Извор: Нетокрација


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија