Кућа Добрих Вести

Login

Јован Марков

Јован Марков

Ученик је четвртог разреда Математичке гимназије. Аутор је и један од координатора Школског фестивала науке у својој бившој основној школи “Деспот Стефан Лазаревић” у Београду. Повремено сними и постави понеки видео на свој YouTube канал: youtube.com/user/jovanmjunior који је посвећен популаризацији науке. Аутор је блога: jovanmarkov.wordpress.com.

У седмом разреду се заљубио до ушију (и преко) у Петницу, за време Летње научне школе. Полазник је Зимског кампа физике у Сокобањи и семинара физике у Истраживачкој станици Петница. Сарађује са Центром за промоцију науке, Фестивалом науке у Београду, Институтом за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, Регионалним центром за таленте Београд2,... Добитник је стипендије “Млади таленат у области науке” у оквиру избора “Личност животног стила 2012.” у организацији Фабрике добре енергије. Воли да се дружи по републичким такмичењима из физике, математике и хемије. У слободно време излази са друштвом, вози бицикл, чита књиге, осмишљава и прави експонате за фестивале науке... (прича се да понекад и спава).

Приступио је пројекту “Кућа добрих вести” јер сматра да је то идеално место са кога може да шири позитивну енергију, идеје и ентузијазам, и утиче, пре свега на вршњаке, да узму свој живот у своје руке и учине максимум за своју будућност.

Веб сајт::

На младима свет остаје

четвртак, 12 новембар 2015 00:32 Објављено у Теслианум

БЕОГРАД – Позвани сте на пети Школски фестивал науке који ће бити одржан под традиционалним називом „На младима свет остаје“ 14. новембра 2015. године од 10:00 до 13:00 у Основној школи „Деспот Стефан Лазаревић“ у Београду (Ул. Нова бр. 15 у Миријеву).

БЕОГРАД – 9. јула 2015. године је одржан инспиративан мастерклас под називом “Future Leadership - Collaborative Solutions to Wicked Problems”. Догађај је организоала др Наташа Чича, директорка консултантске фирме Kapacity.org која ради на глобалном нивоу да подржи организације и лидере у имплементирању ефективних и одрживих промена. Наташа је 2013. проглашена од стране Australian Financial Review-а и Westpac banking group за једну од сто најутицајнијих жена у Аустралији, добитница је Sidney Myer Creative стипендије, и ванредни је професор права на Аустралијском националном унверзитету. Наташа има и српско и аустралијско држављанство, и у последњих неколико година често долаз у Београд да би градила образовне и културне мостове између људи из Србије и Аустралије.

Недеља свести о мозгу 2015.

четвртак, 12 март 2015 13:07 Објављено у Теслианум

БЕОГРАД – И ове године имамо ту срећу и задовољство да за све нас изузетна група младих научника, окупљена у Студентској секцији Друштва за неуронауке Србије, организује манифестацију „Недеља свести о мозгу” у оквиру европске иницијативе “Brain Awareness Week” која има за циљ упознавање јавности са достигнућима и могућим применама знања до којих се долази истраживањем нервног система. Манифестација ће бити одржана од 16.-22. марта 2015. под  слоганом Моза(и)к у нашим главама. Поново ћете бити у прилици да, уз помоћ правих научника и заљубљеника у науку откривате задивљујући свет ове магије реалности и доживите га сопственим чулима.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија