Logo
Одштампајте ову страницу

Група туриста из Индије на Златибору

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ylatizroorrrrrrrБЕОГРАД - Група од 40 туриста из Индије, на свом пропутовању по Балкану, боравила је и на Златибору. У оквиру петнаестодневне туре по земљама Балканског полуострва, Златибор је једина дестинација у Србији коју су гости ове далекоисточне земље одлучили да посете.

 

Одушевљени свежим ноћима и пријатном климом гости су били расположени да се што боље упознају са Златибором. Шетња Краљевим тргом и фотографисање поред језера били су почетак разгледања Златибора. У Дино парку забавили су се различитим авантуристичким активностима, а посебна жеља целе групе била је пешачење до Споменика, како би најбоље осетили утицај „руже ветрова“ о којој су доста слушали, објавила је Туристичка организација Златибор.

 

Прошле године, Туристичка организација Златибор била је домаћин телевизијској екипи из Индије која је радила репортаже о туристичким потенцијалима Златибора. Организоване групе гостију из Индије које Златибор стављају у свој итинерер, најбољи је резултат напора који се улажу у промовисање најпосећеније српске планине широм света.

 

Обзиром на одушевљење гостију из Индије лепотама Златибора, уз коментаре да је на планини као у рају, Златибор ће се засигурно наћи на мапи свих туристичких путовања туроператора из Индије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 30 мај 2018 12:55
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Најновије од Борислав Коркоделовић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015