A+ A A-

Данас је Светски дан туризма

Оцените овај чланак
(3 гласова)

wordturisammmmmmСветски дан туризма, који се обележава сваког 27. септембра широм света, представља јединствену шансу за подизање свести о активном и потенцијалном доприносу туризма на одрживи развој.

 

Светски дан туризма 27. септембра биће обележен темом „Фокус на иновацијама и дигиталној трансформацији“.

Светска туристичка организација (UNWTO) види дигиталне предности и иновације као део решења изазова спајања континуираног раста и одговорног туристичког сектора.

“Употреба иновација и дигиталних предности пружа туризму могућност да унапреди инклузивност, оснаживање локалних заједница и ефикасно управљање ресурсима, поред осталих циљева унутар шире агенде одрживог развоја - рекао је Зураб Пололикашвили, генерални секретар UNWTO-а.



Званична прослава Светског дана туризма одржаће се у Будимпешти, главном граду земље која бележи стабилан раст туризма уз подршку конзистентних политика и посвећеност дигиталној будућности.

Такође, на званичној прослави ће бити проглашени полуфиналисти првог УНWТО Тоурисм Стартуп такмичења, који су покренули UNWTO и Глобалиа са циљем да истакну стартапе се иновативним идејама које имају потенцијал да револуционарно промене начин на који путујемо и уживамо у туризму.

 

Изложба фотографија “Активан одмор у Србији“

 

Туристичка организација Србије организује изложбу фотографија „Активни одмор у Србији“ поводом Светског дана туризма. Представљање изложбе биће уприличено данас у 11 часова, у Кнез Михаиловој улици, испред Културног центра Београд.

 

У складу са трендовима у животу савременог човека, доступности информације путем дигиталних технологија и потребom човека за одмором у природи, активним одмором и бригом о здрављу, Туристичка организација Србије у 2018. издала је и промовисала брошуру „Пешачење и бициклизам“.

 

Поводом Светског дана туризма, Туристичка организација Србије организује изложбу фотографија „Активни одмор у Србији“ којом ће посетиоце провести кроз туристичке дестинације у Србији и подсетити на важност овог сегмента.

 

Овогодишња тема Светског дана туризма "Туризам и дигитална трансформација" говори о важности промена и прилагођавања свету и технологијама с обзиром да је управо туризам постао један од најбрже растућих привредних сегмената.

 

„Нове технологије мењају светски туризам, свако подручје у туризму је обухваћено дигитализацијом и ово је сфера којој се даје висок приоритет када је Србија у питању.

 

Туристичка привреда пролази кроз важне промене које се већ дешавају и врше снажан утицај на будућност. Tuристичке организације и привреда одавно су сагледале неопходност и важност технологија у туризму. Комуникација путем дигиталних канала и медија помоћи ће даљем развоју и промоцији Србије као пожељне дестинације, а у годинама које долазе туристички доживљај за нас постаје приоритет“, порука је директорке Туристичке организације Србије Марије Лабовић поводом Светског дана туризма.

 

Управо је Светски дан туризма права прилика да се распише конкурс за награду „Туристички цвет“ која се као највише признање у области туризма у Србији додељује за значајна остварења у подизању квалитета туристичких услуга, као и за допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма у Србији.

 

Конкурс ће бити отворен до 26. октобра 2018. године, а све појединости о награди Туристички цвет можете сазнати на интернет страници Туристичке организације Србије www.turistickicvet.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 26 септембар 2018 21:20

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани