Кућа Добрих Вести

Login

SITCON 2018: Култура, наслеђе и развој туризма – главна тема конференције

Оцените овај чланак
(2 гласова)

popopopopopЧетврта међународна конференција из области туризма и хотелијерства SITCON 2018 (Singidunum International Tourism Conference) биће одржана на Универзитету Сингидунум 12. октобра 2018. године.

 

Главна тема овогодишње конференције је „Култура, наслеђе и развој туризма“.

 

Конференција SITCON одржава се четврти пут са циљем пружања континуираног доприноса развоју научне мисли у туризму, посебно у Србији, а ослањајући се на искуства и научни допринос током реализације претходне три SITCON конференције.

Основни циљ конференције је да пружи значајан научни допринос у области културног туризма као важног и одрживог производа туристичке дестинације. Основна идеја конференције је да укаже на основе за даље проширивање знања неопходног за боље разумевање концепта културе, културних вредности, културних различитости и њихове одрживости у туризму. Ово је посебно важно имајући у виду да су Европска Унија и Савет Европе прогласили 2018. годину „Европском годином културног наслеђа“ у циљу подстицања људи да открију европско културно наслеђе и да ојачају осећај припадности заједничком европском простору. Стога је од кључног значаја изучавање и савремених тенденција на туристичком тржишту које, између осталог, упућују и на неопходност креирања алтернативних производа туристичке дестинације уз дистанцирање од негативних последица масовног туризма. У ту сврху, неопходно је указати на културни туризам и његов значај за унапређивање свеукупног конкурентског положаја туристичке дестинације на савременом тржишту.

 

SITCON 2018 ће бити идеална платформа за размену идеја и ширење најбољих пракси међу научницима и стручњацима из различитих области, као и представницима јавног и приватног сектора (туристичких агенција, организатора путовања, хотелских предузећа и других сегмената понуде смештаја, саобраћајних предузећа и представника комплементарних делатности, туристичких организација и јавног сектора).

 

Теме овогодишње SITCON конференције су: Основе развоја културног туризма, Културни туризам и одрживи развој, Културне вредности – разноликост и наслеђе у туризму, Материјални и нематеријални ресурси културног туризма, Култура и наслеђе – компаративна и конкурентска предност туристичке дестинације, Културно наслеђе и маркетинг туристичке дестинације, Културни туризам и развој туристичке привреде, Културни туризам – верска путовања и ходочашћа, Информационо комуникационе технологије у културном туризму, Смарт дестинације и културни ресурси дестинације, Култура и туристичко вођење, Мултикултуралност и храна као нематеријално културно наслеђе, Културно и археолошко наслеђе у туризму, Финансијски менџмент у културном туризму, Култура, туризам и спорт, Језик струке у културном туризму.

 

На конференцији ће говорити председник Универзитета Сингидунум проф. др Милован Станишић и емеритус проф. др Слободан Унковић, док ће кључни говорници бити Anya Diekmann sa Université Libre de Bruxelles и Kevin Griffin са Dublin Institute of Technology.

 

Извор: Туристички цвет/Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено среда, 10 октобар 2018 13:18

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија