Кућа Добрих Вести

Login

Сајам туризма: Лето је ближе него што мислите

Оцените овај чланак
(1 Глас)

LUITRAVELНа Београдском сајму у току су припреме за највећи туристички догађај у земљи и региону југоисточне Европе - 41. Међународни београдски сајам туризма.

 

Незаобилазна полазна тачка за туристичке раднике и посетиоце, симбол туристичког представљања, сајам и ове године, уз висок професионални ниво у пословању и организацији, стреми да задовољии потребе свих учесника и привуче још већи број излагача, пословних посетилаца и најшире публике.

 

 

Под слоганом „Лето је ближе него што мислите“, од 21. до 24. фебруара 2019. године у седам хала Београдског сајма представиће се најзначајније туристичке агенције, савези и организације, хотели, туристички центри, ваздухопловне компаније, међународни тур-оператори, промовисаће се најновији трендови и збивања у међународној туристичкој индустрији, нови концепти и могућности за путовања и нове перспективе у развоју туристичког бизниса.

 

 

Регионални и међународни карактер Сајма туризма потврђује чињеница да се ове године још већи број излагача пријавио за учешће на сајму, а значајан број пословних посетилаца долази из свих делова света у жељи да присуствују јединственом догађају који на једном месту окупља људе са заједничким пословним циљевима и интересовањима.

 

 

Земља партнер овогодишњег Сајма туризма је Бугарска, земља чији је туризам у процвату и изузетно је привлачна за туристе због могућности за провод и одмор током целе године. Србија и Бугарска овим партнерством настављају да унапређују иначе блиску туристичку сарадњу.

 

 

Омладински туризам на Сајму туризма

 

 

У циљу унапређења и промоције свих типова туризма, Београдски сајам ове године представља још један сегмент туристичке понуде. Омладински туризам је један од најпопуларнијих облика туризма који значајно учествује у укупним туристичким кретањима. У хали 1А представиће се најпопуларније домаће туристичке агенције које у свом фокусу пословања имају младе људе и које нуде аранжмане за цео свет, као и за Србију. Ове агенције су постале лидери у региону и прилика је да се на овај начин сретну са купцима који су заинтересовани за овај део Европе. Млади људи најчешће путују на концерте, фестивале и журке, а планирано је да се у хали представе и најзначајније музичке и културне манифестације које се одржавају у нашој земљи.

 

Ново на Сајму туризма 2019 – у току је регистрација на Б2Б пословном порталу

 

У сарадњи са Привредном комором Србије и Европском мрежом предузетништва уведен је Б2Б пословни портал намењен регистрацији како излагача, тако и пословних посетилаца и њиховом међусобном умрежавању. Позив да се пријаве на Б2Б портал отворен и за медије који овим путем могу да заказују састанке и интервјуе са учесницима и гостима сајма.

 

До сада је пријављено 425 излагача и суизлагача и обаљвен је 951 преглед профила.

 

Специјални пакети погодности за пословне посетиоце

 

Београдски сајам креирао је специјалне пакете за пословне посетиоце и госте на предстојећем 41. Међународном београдском сајму туризма.

                                                                                letobliye

Четири реномиране сајамске манифестације у 4 сајамска дана

 

Организовањем једне од најуспешнијих манифестација у земљи и региону, Београдски сајам обједињује и промовише све гране туристичке привреде, јер се уз Сајам туризма истовремено одвијају још три манифестације које расту сваке године по обиму и броју учесника:

 

10. Међународни сајам вина БеоЊине, 15. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме -ОПРЕМА и 15. Сајам сувенира “Посетите Србију“.

 

За учешће на BeoWine ове године излагачи показују велико интересовање. До сада је своје учешће пријавило око 50 излагача, а поред домаћих винарија учесници долазе из Италије, Аустрије, Словеније, Хрватске, Бугарске, Пољске, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Турске… Најбројнији су представници Италије и Хрватске, који на сајам шаљу преко 15 суизлагача.

 

Први пут на Сајму BeoWine своје представнике имаће винарије из Турске и Аустрије. Број овогодишњих учесника још увек није коначан, а очекују се потврде учешћа како појединих домаћих, тако и ино излагача из Белгије, Македоније и Мађарске.

 

Једна од карактеристика овогодишњег програма Сајма вина јесте појачан гастро сегмент и више прилика за усавршавање знања о упаривању вина и хране, с обзиром да ће се на сајму представити произвођачи француских сирева, херцеговачке и црногорске пршуте, маслиновог уља и осталих деликатеса.

 

По први пут на Сајму вина биће отворен и адекватно опремљен у сврхе пратећег програма галеријски простор хале 3, који ће угостити Ану Пак, шведску сомелијерку и еџперта за балканска вина. У најави је и наступ сомелијера из Италије, који ће представити вина своје регије на вођеној дегустацији.

 

Атрактиван и едукативан стручни и пратећи програм: конференције, презентације, промоције, дегустације...

 

Јединствен догађај за сусрете пословних људи у туристичком и хотелском бизнису пратиће целодневна дешавања у оквиру стручног и пратећег програма. Реномирани предавачи са теоријским и практичним знањима, кроз своје едукативне презентације обезбедиће посетиоцима ново искуство и знања и пробудити жељу за путовањима.

 

Једно од предавања у организацији Београдског сајама које ће се одржати је на тему понашања туриста из Шведске са акцентом на активни и гастрономски туризам. У Београд долазе Ола Скинармо, оснивач агенције Expeditionsresor и један од најпознатијих сведских авантуриста, Јован Радомир, новинар и путописац и Ана Пак, сомелијер.

 

Очекујемо да ће предавања наших гостију бити посебно интересантна представницима Туристичких организација, хотела, туристичких агенција, ресторана, медијима и др.

 

У циљу развоја и промоције туризма у Србији и региону, Београдски сајам туризма подржао је презентацију “Да ли сте спремни да подигнете своје вођење на следећи ниво?”, намењену туристичким водичима, пратиоцима група и другим заинтересованим за ову тему. Презентацију ће одржати Барнаби Дејвис из Велике Бритање и Шани Халсман из Белгије у суботу 23. фебруара од 11.30 до 12 часова, на бини у хали 4.

 

Презентације на штандовима, демонстрације угоститељских вештина на најмодернијој опреми, као и дегустације производа, чине овај догађај примамљивим за све учеснике.

 

Ексклузивне сајамске погодности, одабир дестинација за путовање и одмор, али и дегустација најбољих вина, ракије, пића и специјалитета овог поднебља, очекивано ће и ове године привући више од 75 хиљада посетилаца.

 

Рекорд у ноћењу страних туриста - Србија и ове године бележи рекорд у броју долазака страних туриста, јер је до октобра посетило 2,9 милиона туриста, међу којима је било 1.496.505 странаца, што је 15 одсто више него прошле године.

 

Све вести и детаље о манифестацији и дешавањима потражите на сајту.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


 


Последњи пут измењено петак, 25 јануар 2019 22:50

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија