Кућа Добрих Вести

Login

Нова понуда крстарења Дунавом

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dunavvvv34343Србија је после дужег времена поново добила своју редовну туристичку понуду крстарења Дунавом, која је на располагању заинтересованим туристима и организаторима путовања.

 

Тродневни излет подразумева пловидбу бродом "Aquastar Danube" (4*), различите излете на дестинацији, као и повратак аутобусом уз обилазак бројних локалитета.

 

Крстарење рекама је један од најтраженијих туристичких производа не само у Европи већ и у целом свету. Србија заузима важно место на Дунавском путу од Немачке до Црног мора. По дужини (2.850 км) и разгранатости слива (120 притока), Дунав је једна од већих светских река, а у Европи друга после Волге.

 

Кроз време Дунав је био важан водени пут али и граница међу народима. Од извора до ушћа, више од 80 милиона људи на његовим обалама, у чак десет земаља Европе, говори разне језике, припада различитим религијама и негује своја различита историјска наслеђа.Дунав, који сваки народ на свом језику различито зове, постао је кичма пута који како Европљанима тако и прекоокеанским туристима пружа готово неограничене могућности пловидбе.

 

На 1433. км свога тока Дунав улази у Србију, тече кроз њу 588 км, плован је целим током и представља природну везу са Немачком, Аустријом, Мађарском, Румунијом и Бугарском. Близина Тисе, Тамиша, Мораве и Дрине као и бројних унутрашњих канала и језера, речних острва и рукаваца чини пловидбу јединственим доживљајем. У Београду Дунав се сусреће са прекрасном Савом. Одатле, на путу до Црног мора пролази кроз чудесну Ђердапску клисуру, одредиште свих туриста који кажу да се "Лепота Дунава не може описати, али се може - доживети".

 

Извор: Кућа добрих вести/Istnews.com

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија