Кућа Добрих Вести

Login

Регионална радионица о новој туристичко-културној рути у Југоисточној Европи

Оцените овај чланак
(1 Глас)

SPOMENEIICICICICУ оквиру пројекта WWII - MONUMENT SEE, 14. маја 2019. у Подгорици ће се одржати једнодневна Регионална радионица о новој културној рути споменика посвећених Другом светском рату у Југоисточној Европи.

 

Сви заинтересовани могу да се пријаве за учешће на радионици.

 

У оквиру радионице ће бити представљени резултати процеса израде “Процјене споменика насталих након Другог светског рата, у циљу развијања новог регионалног туристичког производа / културне маршруте у југоисточној Европи”.

 

Процене споменичког наслеша након Другог светског рата спровели су истраживачи у шест економија: Албанија, Босна и Херцеговина, Косово*, Црна Гора, Србија и Северна Македонија.

 

Осим индивидуалних истраживања, на радионици ће бити представљена и РЕГИОНАЛНА процена за развој новог регионалног туристичког производа: културне руте споменика посвећених Другом светском рату у југоисточној Европи.

 

Позив за учешће на радионици упућен је актерима из 6 економија - Албанија, Босна и Херцеговина, Косово*, Црна Гора, Србија и Сјеверна Македонија, а међу њима првенствено:

 

   локалним и националним туристичким организацијама;

   туристичким оператиерима;

   институцијама које се брину о споменичком наслеђу;

   локалним самоуправама у земљама југоисточне Европе

   удружењима бораца и другим организацијама које се брину о споменицима посвећеним ИИ свјетском рату;

   организацијама цивилног друштва у региону југоисточне Европе које се већ баве или се могу у будућности бавити неким од сегмената у процесу развоја туристичких рута;

   појединцима и организације који су се из различитих углова бавили истраживањем споменика посвећених ИИ свјетском рату

   стручњацима из различитих области (историје, историје умјетности, културне баштине, туризма, маркетинга...) који могу допринијети процесу развоја нове туристичке руте;

   медијима заинтересовним за тему;

 

Радионица ће се одржати у Хотелу Подгорица у ПОДГОРИЦИ у уторак 14. маја 2019. у трајању 10-16 часова а АГЕНДА ће бити накнадно достављена.

 

Уколико желите да учествујете на радионици попуните ПРИЈАВУ. За ограничен број учесника организатори могу покрити путне трошкове.

 

 

Обезбеђен је превод са енглеског језика.

 

Дугорочни циљеви пројекта WWII - MONUMENT SEE су:

 

   развијање новог регионалног туристичког производа/ културне руте – споменици настали након Другог Светског рата – на подручју југоисточне Европе.

   унапређење (запошљавања и одрживости) регионалног туризма на подручју југоисточне Европе, кроз развој новог туристичког производа/ културне руте

   допринос економском расту региона југоисточне Европе кроз јачање регионалног туризма и културних рута.

 

Више о пројекту WWII - MONUMENT SEE погледајте ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 26 април 2019 16:03

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија