Logo
Одштампајте ову страницу

Када узети аранжман за летовање?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

letovanjearanzmanmmmmmmmmЛето нам је стигло, макар тако каже календар. И док гледамо у небо и размишљамо о одмору на некој сунчаној и топлијој дестинацији, није на одмет и да се мало информишемо када би било најбоље да узмемо аранжман како бисмо прошли што јефтиније.

 

Пролеће је готово увек, током сваке године, такозвани сезонски период када туристичке агенције нуде попусте и суштински се исплати узети све што је повољније. Ако имате идеју и решили сте где ћете тачно ићи, ти аранжмани могу да буду, 20, 30 а неки пут и 40 посто повољнији, тако да се суштински исплати узети такав аранжман већ током пролећног периода.

 

Чак иако нисте до овог доба године уштедели новац за летовање, рачуница је и даље једноставна. Уколико имате могућност да купите нешто што је повољније од стопе задужења, то се исплати, а самим тим се исплати и подићи кредит за такав аранжман.

 

Примера ради, ако имате нешто што је јефтиније 20 посто, исплати се задужити се по стопи од 10 посто, јер ћете и након што исплатите тај кредит имати могућност да прођете повољније, односно да вас тај аранжман кошта јефтиније.

 

Када се ствари сагледају из овог угла можемо слободно рећи да није грех (под знацима навода) узети кредит за летовање. Говоримо о ситуацији коју смо малопре објаснили, дакле ако купујете аранжман повољније. Али, увек је боље уштедети новац.

 

Што се тиче куповине аранжмана унапред, понекад се може десити нека непланирана околност, па да не одпутујете на одмор баш тај дан који сте планирали и за када сте уплатили аранжман.

 

Ако вам се деси таква ситуација ви можете, наравно, одустати од летовања. Што се касније предомислите, то ће вам вратити мање новца. Али, код нас постоји сервис који вам омогућава да уступите аранжман неком другом, односно да продате свој аранжман ако не можете да путујете. То је, можемо слободно рећи, покривен ризик јер тада не морате да бринете да ли ћете добити оно што се платили.

 

Уколико још увек нисте одлучили где ћете на летовање, а планирали сте одмор – сада би било крајње време да се одлучите и узмете аранжман. И почнете са припремама за годишњи док чекате да нам се лето коначно врати у град...

 

Извор: Каматица/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 25 јун 2019 11:37
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015