Кућа Добрих Вести

Login

Koнференција: Хотелска кућа 2019

Оцените овај чланак
(4 гласова)

hotelskakucadfdfdfdfПословно удружења хотелско-угоститељске привреде ХОРЕС ове године организује XII међународну научно-стручну конференцију ХОТЕЛСKА KУЋА 2019, која ће одржава од 12. до 14. децембра 2019. године у хотелу „Златибор Мона“ на Златибору.

 

Генерални покровитељ je Влада Републике Србије – Министарство трговине, туризма и телекомуникација (МТТТ), а конференција се организује у сарадњи са Факултетом за туристички и хотелијерски менаџмент Универзитета Сингидунум и Факултетом за хотелијерство и туризам Универзитета у Kрагујевцу, са седиштем у Врњачкој Бањи.

 

Конференцију ће свечано отворити државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација, проф. др Мирослав Кнежевић. Тема овогодишње конференције је: „Пословно одлучивање на савременом туристичком и хотелском тржишту“, а учесници конференције су научни радници из Србије, и земаља региона, који ће презентовати 25 научних радова на ову тему.

 

У оквиру конференције биће организована панел дискусијана друге генерације инвеститора у хотелијерству Србије на тему „Српски инвеститори у хотелијерству, 2.0 - изазови и шансе домаћег и регионалног тржишта“, као и презентација студије случаја – добра пословна пракса, филозофија и искуство регионално препознатљивог хотелског ланца.

 

Традиционална панел дискусија „ГМ панел корпоративних хотела – бавиће се питањима шта нам доноси #Хаштаг генерација у хотелским операцијама?“ Важно је истаћи да #Хаштаг генерација доноси нове изазове у пословању, како на страни понуде (радне снаге), тако и на страни тражње (госта). Реч је о генерацији која не познаје јасно дефинисана правила и процедуре! Прилагодити се, или бити доследан хотелским СОП!? На ова и слична питања одговоре ће понудити панел са представницима генералних менаџера иностраних и домаћих хотелских ланаца.

 

Надаље, имајући у виду актуелност, биће организован округли сто на тему: „Месец јануар – изазов за београдске хотеле! Да ли се креирањем заједничког производа и заједничке понуде може доћи до нових тржишта?“ Овом приликом биће презентована анализа рада београдских хотела током месеца јануара у протеклом периоду, јер су анализе показале да је то месец са најлошијим перформансама током године. ХОРЕС ће, као пословно удружење, представити закључке и предлоге даљих корака у правцу минимизирања негативних ефеката најслабијег пословног месеца у години за београдске хотеле.

 

Са поносом подсећамо да је Европско удружење хотела, ресторана и кафића ХОТРЕК (HOTREC), током 79. Генералне скупштине у Дубровнику примило у своје чланство Пословно удружење хотелско-угоститељске привреде Србије – ХОРЕС. Ово чланство ће омогућити српској привреди преношење нових знања и искустава, нових пословних модела и праћење трендова развијене европске праксе у хотелијерству и угоститељству уопште.

 

За Републику Србију је 2018. година била рекордна година са аспекта туристичког промета: са око 3,5 милиона долазака и 9,4 милиона ноћења, што је раст у висини од 11% у односу на 2017. Сви релевантни подаци говоре да се, у првих десет месеци ове године, наставља позитиван тренд (+6,4%), и очекује се да ова година донети нове рекорде за домаћи туризам. У прилог томе говоре и подаци да је, у последњих пет година, отворено 137 хотела, односно два хотела у просеку месечно.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 12 децембар 2019 14:08

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија