Logo
Одштампајте ову страницу

Награђени најбољи спортисти са инвалидитетом Београда

Оцените овај чланак
(2 гласова)

invaliditeteСпортски савез особа са инвалидитетом Београда, сумирао је резултате остварене у прошлој години, а традиционално су уручена признања најуспешнијим појединцима и колективима, а истакнуте су и организације које су допринеле успешном раду ССОСИБ-а.


Спортисти са инвалидитетом у 2019 су били изузетно активни на свим пољима, од рекреациједо најјачих међународних такмичења.
У свечаној сали Скупштине Града, председник ССОСИБ-а Велимир Кнежевић је скуп назвао празником спорта истакао је - "да су за то су најзаслужнији такмичари".


У име Града Београда, присутне је поздравила Секретарка секретаријата,  Наташа Станисављевић.


За најбоље међу најбољима, проглашени су Жељко Димитријевић (најбољи бацач чуња) и Данијела Даца Јовановић – жена која је била И репрезентативка у пливању, И прва жена која је освојила највиши планински врх Европе, репрезентативка са бројним медаљама у парабициклизму, врхунска сада И у паратеквонду, док је најбољи млади спортиста атлетичар Немања Матијашевић.Златну плакету за спортски успех добили су Јелена Терзић за резултате остварене у паратеквондоу И Дејан Јокић наш успешни стрелац.  За најбољи спортски колектив ове године је признање добио кошаркашки клуб у колицима "Сингидунум".


Награђени су и спортисти који су поставили изузетне И врхунске резултате током 2019 године. Такође Савез је искористио прилику да награди И појединце И институције које су дале допринос унапређењу положаја особа са инвалидитетом, међу награђенима је И пом.министра за рад Биљана Барошевић, секретарка за социјлану заштиту Наташа Станисављевић као И члан већа Града Београда проф. др Фадиљ Еминовић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015