Кућа Добрих Вести

Login

Почео са радом портал Е-туриста

Оцените овај чланак
(3 гласова)

kategorizacija3434343Почео је са радом портал Е-туриста који ће садржати податке о свим објектима за смештај и угоститељске услуге у Србији и омогућити да се преко интернета пријаве гости, обрачунају боравишне таксе, затражи категоризација објекта. За сада систем тестирају запослени у шест локалних самоуправа, а од априла ће бити доступан угоститељима и власницима приватних смештаја.

 

Колико има и какав је приватан смештај у Београду, Новом Саду, Нишу, Врњачкој и Сокобањи и на Златибору видеће се на порталу Е-туриста. Тренутно се уносе подаци, а од априла ће угоститељи и власници објеката без посредника пријављивати госте.

 

"Решавамо проблем непознавања и непознанице колико имамо гостију у Врњачкој Бањи, да ли су сви они пријављени и евидентирани. Данас решавамо проблем вама који морате пешице да носите податке о сваком госту, који морате да пријављујете у МУП странца", каже председник општине Врњачка бања Бобан Ђуровић.

 

У Влади се надају да ће лакши и јефтинији систем смањити сиву зону. На крају, и да се и стан на дан издаје легално.

 

"Омогућавамо систем у коме ви више не треба да идете од шалтера до шалтера и ја очекујем заиста да ово омугући вама да много лакше радите, нама да имамо много лакши увид и туристима да имају једну комплетну слику Србије као заиста једног уређеног, безбедног система", навела је председница Владе Ана Брнабић.

 

"Имамо између 25 одсто и 30 одсто такозване сиве зоне коју не можемо да никако да ухватимо. Тако да ће овај пројекат омогућити да имамо потпуно реалну слику и о броју туриста и о девизном приливу", рекао је министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

 

Званична статистика за ову годину каже да ће Србија имати око 10 милиона ноћења туриста и девизни прилив већи од милијарду и 400 милиона евра.

 

Извор: РТС

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија