Кућа Добрих Вести

Login

"Србија, отворена канцеларија" – нови туристички производ

Оцените овај чланак
(2 гласова)

hausssssdfdffdfТуристичка организација Србије представила је нови туристички производ „Србија, отворена канцеларија“ (Serbia open office). Овај производ намењен је путницима који желе да посао обављају ван места сталног боравка, односно на дестинацији, у дужем временском року, а да слободно време користе за туристичке посете.

 

Дигитални номади, наиме, познају Србију и њене потенцијале од раније. Будући да се у време пандемије број оних који могу да раде од куће знатно увећао, порасла је и тражња за дестинацијама и објектима из којих се, уз помоћ брзог интернета, могу обављати редовне радне активности, а одмах после тих обавеза уживати у лепотама природе, активном одмору, гастрономији, или обиласку градова, музеја, галерија.

 

Директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић, је објашњавајући значај постојања оваквог туристичког производа изјавила да је: ,,Туристичка организација Србије препознала прилику и тренд у коме људи нису толико везани за канцеларију и траже инспиративно и квалитетно место одакле би могли да обаљају посао и да Србија има управо тај потенцијал да кроз своју туристичку понуду може да задовољи захтеве које има ова категорија туриста.“

 

Акценат у промоцији овог туристичког производа биће стављен првенствено на градове Србије, који су претрпели највеће последице по туристички промет услед пандемије, али и на ову врсту одмора у руралним срединама.

 

Дигитални номади воле да путују и мењају дестинације. На једној се задржавају у просеку месец дана. То време, пружаоци туристичких услуга у Србији треба да искористе да гостима понуде најквалитетнију услугу, уз максималну гаранцију заштите од ковида. Уз то, да би били конкурентни колегама из многих европских земаља који пружају сличну услугу, треба да гостима помогну да што боље упознају Србију и доживе најбољу авантуру.

 

Искуства показују да су за овакав облик путовања навише заинтересовани туристи из Западне Европе, САД-а и Канаде. У последње време интересовање показују и гости из Русије, Кине, Турске и земаља региона.

 

Изјаву директорке ТОС-а, Марије Лабовић можете преузети ОВДЕ.

 

Више о туристичком производу „Србија, отворена канцеларија“, можете погледати ОВДЕ.

 

Извор: ТОС


Последњи пут измењено уторак, 27 април 2021 20:21

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија