Кућа Добрих Вести

Login

ХОРЕС: Потребно 100.000 додатних туристичих ваучера

Оцените овај чланак
(2 гласова)

hotelsrbijadfdfdfdИмајући у виду да се епидемиолошка ситуација у нашој земљи поправља и да, због организоване имунизације, број оболелих и преминулих све мањи, нормализација живота и почетак опоравка туризма и хотелијерства је на видику, те је Удружење хотелијера и ресторатера Србије (ХОРЕС) упутило иницијативу за још једну подршку хотелско-угоститељској привреди – доделом додатних 100.000 туристичких ваучера за субвенционисани одмор у Србији.

 

Од пре неколико година, када је Влада Републике Србије донела одлуку о увођењу туристичког ваучера, што је имало позитиван економски ефекат на развој хотелијерства и туризма. Туристички ваучери су умногоме значили и пружаоцима туристичких услуга, који су, и на тај начин, долазили до сигурних прихода, али и свих других пружаоца туристичких услуга, с обзиром на то да су пружали своје услуге великом броју домаћих туриста, самим тим је и продужена летња туристичка сезона“, наводи се у иницијативи коју је потписао Георги Генов, директор овог пословног удружења.

 

„С обзиром на то да ће ове године наши грађани моћи да годишње одморе проводе и у Грчкој, Египту, Турској, Хрватској, Црној Гори, можемо очекивати пад броја ноћења у нашим хотелима – у бањским и планинским туристичким дестинацијама – те предлажемо да се лимит са садашњих 70.000 повећа на 90.000 динара, што би обезбедило већу попуњеност, односно заинтересованост грађана, са већом платежном могућношћу, да годишње одморе проведе и у хотелима Србије. Такође, повећањем лимита на право коришћења туристичког ваучера за субвенционисани смештај, повећала би се заинтересованост и за хотелски смештај, будући да су до сада највише користи имали пружаоци услуга у приватном смештају“.

 

Ове године, Влада је доделила прво 100.000 ваучера, па додатних 20.000 ваучера, што је, 10. маја, подељено за мање од 3 сата. То је још један доказ о великом интересовању, али и великој потреби доделе још много туристичких ваучера, како би што више наших грађана имало могућност да оствари право на субвенционисани смештај, и како би, током лета, када се очекује да ће бити повољни услови за нормализацију путовања, проводили своје годишње одморе у Србији“.

 

„У том смислу, на основу искуства и реалних потреба хотелско-угоститељске привреде Србије, позивамо надлежно Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије да подржи нашу иницијативу, и да предложи Влади Републике Србије да донесе одлуку о додели још 100.000 туристичких ваучера за субвенционисани смештај у Србији“.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 18 мај 2021 19:19

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија