Logo
Одштампајте ову страницу

Сарадња ТОБ-а и Средње туристичке школе

Оцените овај чланак
(1 Глас)

thumbБЕОГРАД – Ученици београдске Средње туристичке школе обављаће стручну праксу и стицати практична знања и вештине за обављање послова у области туризма учествујући у организацији и реализацији многобројних манифестација Туристичке организације Београда (ТОБ).


То им је омогућено уговором о пословној сарадњи између Туристичке организације Београда (ТОБ) и Средње туристичке школе, који су данас потписали Дејан Веселинов, директор ТОБ-а и Драгутин Миличић, директор школе.
“Туристичка организација Београда већ годинама сарађује са факултетима и има потписане протоколе о сарадњи на основу којих је велики број студената и постдипломаца туризма успешно завршило праксу у ТОБ-у. Образовање младих и оспособљавање за рад у туризму су стуб развоја ове делатности у земљи“, изјавио је Веселинов.

Прва пракса средњошколаца - отварање наутичке сезоне

Директор Туристичке организације Београда је најавио да ће прва активност у коју ће бити укључени ученици Средње туристичке школе бити отварање наутичке туристичке сезоне 24. марта на Мећународном туристичком пристаништу Лука “Београд”.
Потписивању уговора о сарадњи присуствовала је Станија Вишекруна, заменик градског секретара Секретаријата за привреду, која је предочила да је то наставак партнерства јавног сектора града Београда са образовним установама.
Циљ је, додала је она, да ученици добију прилику да у своја теоретска сазнања надограде и искуство, како би у будућности били комплетно обучени за посао у струци коју су изабрали.

Јавни позив за финансирање развојних пројеката

“Активно учешће у организацији манифестација које организује Град биће само почетак заједничке сарадње. Секретаријат за привреду, од марта месеца ове године, упућује јавни позив за финансирање развојних пројеката, па и у том делу видим проширење ове сарадње“, истакла је Вишекруна.
Након потписивања Уговора, Веселинов је упознао ученике са активностима и делатностима Туристичке организације Београда.

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 15 март 2013 09:00
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Најновије од Агнеза Трпковски

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015