Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал туристичког и еколошког филма на Сребрном језеру

Оцените овај чланак
(3 гласова)

silafestttttБЕОГРАД - Међународни фестивал туристичког и еколошког филма (Silver lake tourfilm festival – Silafest) одржаће се од 1. до 7. септембра на Сребрном језеру код Великог Градишта. 

Овај фестивал за основну смерницу има еколошки и туристички филм, а у складу са модерним приступом, Савет фестивала туризам тумачи у најширем смислу те речи, па ће се на фестивалу наћи и филмови културолошког туризма, филмови о вину, о великим и познатим светилиштима, спортски филмови...
Познати музеји, вински подруми, манастири и светилишта, спортски догађаји, привлаче данас једнако велики број туриста као и бање, скијалишта, медитераска острва, егзотичне дестинације. Развој туризма је данас везан за еколошки чиста подручја, па се нужно поставља питање еколошки одрживог развоја туризма широм света. Одатле и веза ове две битне категорије на фестивалу.
Како је најављено биће приказано 54 еколошких и туристичких филмова из 28 земаља, од чега 12 домаћих, а 17 ће бити награђено.
Биће приказани филмови из Црне Горе, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Бугарске, Чешке, Пољске, Аустрије, Русије, Италије, Немачке, Португалије, Швајцарске, Холандије, Француске, Грчке, Уједињених Арапских Емирата, Индије, Шведсе, Ирана, Азејрбеџана, Тајланда.
На отварању фестивала биће приказани филмови „4 годишња доба“ из Србије, „700 година града Swietochlowice"" из Пољске, "Зимски валцер" из Аустрије, "Други дах" из Русије, „Чудесни дворац Естерхази у Фертеду" из Мађарске и "Капи" из Ирана.

Такмичење у кувању пасуља, излети, спортска такмичења...

„Силафест“ ће се ове године, поред такмичарског дела програма у коме се очекује шездесетак филмова у званичној селекцији, имати и низ пратећих манифестација везаних за екологију и туризам. Редитељ из земље и иностранства, продуценти, новинари, директори сродних фестивала из целог света, туристички радници, имаће прилике да уживају у "Пасуљијади", такмичењу у кувању пасуља "градиштанца", у такмичењу у кувању рибље чорбе, лову рибе на пловак, одласку на "бућку" са дунавским аласима... Ту су још излети, округли столови и разна спортска такмичења.
Овај фестивал у Србији се одржава под покровитељством Међународног комитета фестивала туристичких филмова CIFFT, a међу партнерима су Туристичка организација Србија, Висока туристичка школа струковних студија из Београда и Туристичка школа Велико Градиште.
Улаз за посетиоце је слободан

                                                                                           Извор: Кућа добрих вести/Silafest


Последњи пут измењено субота, 31 август 2013 15:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија