Кућа Добрих Вести

Login

Нови туристички бренд – бање Балкана

Оцените овај чланак
(4 гласова)

SpaАРАНЂЕЛОВАЦ - Србија је недавно била домаћин 3. Балкан Спа Самита, који је одржан у Аранђеловцу, Буковичкој бањи. Конференција је имала за циљ да се оно што нуде бање Балкана "упакује" у један аутентичан и интригантан туристички пакет који у догледној будућности треба да постане бренд, односно, робна марка.

Ова конференција и сајам спа, велнес, таласо, термалног и здравственог туризма, одржани су од 5. до 8. септембра, под слоганом "Имамо заједничку историју, хајде да креирамо и заједничку будућност". 

Предавачи и учесници из Турске, Бугарске, Грчке, Мађарске, Летоније, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Румуније и Србије дали су свој допринос профилисању, дефинисању, креирању и промоцији новог туристичког производа на тлу Европе – Бања Балкана.

Балкан Спа Академија

На конференцији је покренута и иницијатива оснивања заједничке Балкан Спа Академије са програмом који би се спроводио у свим земљама подједнако и договорено је да се 4. Балкан Спа Самит идуће године одржи у Хрватској.
По речима Владана Вешковића, секретара Удружења бања Србије „ово је најмасовнији Самит до сада, са 90 учесника из 10 земаља“.
„Приближили смо приступе јединственом концепту превенције и рехабилитације у нашим бањама, и сада све то треба да упакујемо у један аутентичан и интригантан туристички пакет, и да га, као такав, понудимо свету“, рекао је он.
Балкански Спа Самит у Аранђеловцу, који је отворио Небојша Стефановић, председник Скупштине Србије, почео је доделом признања члановима Удружења бања Србије који ове године прослављају јубилеј, наставио радним делом, а пратио га је и одговарајући туристички програм обиласка најатрактивнијих околних локација попут Орашца, Селтерс бање, Тополе-Опленца, Рисовачке пећине и других културно историјских и природних знаменитости.

Стандардизација услуга у бањама Балкана

Радним делом конференције доминирале су теме: "Велнес у традиционалним бањама Балкана - иновације или аутентичност?", "Природни фактор у превенцији и рехабилитацији", "Регионални велнес концепти и могућности Балкана", "Балкан Спа бренд" , "Управљање спа дестинацијом", „Балкан Спа Академија - концепти и циљеви" и друге.

Идеја о тимском раду који би допринео бољој и бржој конкурентности, како у сопственој средини, тако и на међународном плану, у основи је Балкан Спа Самита, а потреба за едукацијом и знањем кадрова огледа се у намери да се оснује Балкан Спа Академија на којој би и медицински и немедицински програми били исти у свим земљама чланицама.

По мишљењу идејних твораца то је први корак ка увођењу стандарда у бањама овог региона, који би допринео приближавању програма, што је један од начина и да се сезона у бањама продужи на целу годину, да запослени у бањама постану велнес кадрови и да се све особености Балкана представе остатку Европе и света.
                                                                                    Извор: Кућа добрих вести/Internet serbia travel news


Последњи пут измењено среда, 18 септембар 2013 09:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија