Кућа Добрих Вести

Login

Салаш Ђорђевић – оригиналан и посећен

Оцените овај чланак
(4 гласова)

salasПАЛИЋ - Салаш Ђорђевић, идеално смештен надомак језера Палић, већ је постао препознатљив на туристичком „небу“ Србије као један од водећих комплекса овог типа, врхунске удобности.

До сада је боравак на Палићу, једној од најатрактивнијих туристичких дестинација Србије и Војводине, са туристичком традицијом дугом 150 година, подразумевао ноћење у неком од хотела, ексклузивних вила и понеког салаша. Сада се тој понуди сеоског, или према амбијенту "салашарског" туризма, придружио Салаш Ђорђевић, чији су власници на јединствени начин спојили традицију и удобност.
Салаш Ђорђевић се простире на површини од око осам хектара, у непосредној близини Палићког језера. Изграђен је средином прошлог века и временом је преуређен како би задовољио све потребе савременог туристе, истовремено задржавши своју аутентичност и пријатан амбијент етно салаша и Војводине са почетка 20. века.
Овај изузетни амбијент настао је спојем природних вредности и архитектонског наслеђа.
"Будући да се налазимо у окружењу Палића са таквом традицијом, покушали смо да данашњим генерацијама, и нашим гостима, покажемо да је могуће сачувати део наслеђа, архитектуру, старе занате, оригиналну храну, атмосферу, а све у циљу да сачувамо себе, каже Биљана Ђорђевић, власница салаша.
Власници овог туристичког објекта стално проширују своју понуду – луксузни апартмани,опремљени комбинацијом аутентичних етно предмета и опреме најсавременијих стандарда, парковске, водене и спортске површине...Осим одржавања важних пословнихдогађаја као што су конгреси, семинари, конференције, коктели, јубилеји, промоције, забаве, спортска такмичења и приватних догађаја попут прослави, свадби, рођендана, производње органске хране и организације радионица пресне хране, Салаш полакопостаје и место оригиналних дешавања.

Клуб вереника

Једно од тих оригиналних дешавања је „Клуб вереника“ који почиње са активностима овог месеца. Идеја организатора је да се млади парови окупе једног дана у месецу на овом инспиративном туристичком простору и да, у присуству психолога који их наводи да се отворе, разговарају о својим дилемама на тему брака, проналазећи себе на прави начин и решавајући своје брачне несугласице.
Осим традиције у грађевинском смислу, комплекс Салаша Ђорђевић је врхунски уређен и амбијенталним, зеленим целинама, међусобно повезаним осветљеним пешачким стазама. Све је урађено у складу са комплетном атмосфером Палића и околине, само допуњено савременим решењима. Смештај, простори за дружења, прославе и скупове су опремљени аутентичним намештајем у комбинацији са савременим решењима.
Тако, рецимо, око "Рибарске куће" тече вода, поред великог ресторана је "израсло" брдо а амфитеатар је укопан у земљу ради "акустике".
И поред свих предности боравка на оваквом месту, домаћини Салаша Ђорђевић својим гостима предлажу излете до језера Палић и Лудаш, Зоолошког врта, ергела "Зобнатица" и "Келебија", до амбијенталних еко и етно целина попут "Рока" , "Цветног" и "Мајкиног" салаша, "Винског двора", Суботице, ловишта са организованим фото-сафаријем "Макова седмица" , фарме нојева на "Гуљаш чарди", до бање Кањижа и Тисе, салаша "Куцора" код Хоргоша и Тотовог села, Сегедина и Спа центра Морахалом у Мађарској, као и до бројних других оближњих туристичких дестинација.
                                                                        Извор: Кућа добрих вести/Internet Serbia trawel news

 

 


Последњи пут измењено петак, 27 септембар 2013 23:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија