Кућа Добрих Вести

Login

Рафтинг регата Бања Лука – Београд у служби развоја туризма

Оцените овај чланак
(5 гласова)

raftinggggБеоград  - Учесници регате "Бања Лука–Београд" дуге 504 километра, која је трајала четрнаест дана а у оквиру активности за развој туризма и спорта на рекама Врбас и Сава, стигла је данас у Београд.

У регати је било 12 веслача у 11 чамаца, а успут им се придружило око 150 чланова разних клубова, а регата је из Бања Луке кренула 23. септембра. 

Представници туристичких организација Београда и Бањалуке надају се да ће ова манифестација постати заједнички туристички производ за презентацију на међународном тржишту.

Рафтинг регата организована је на основу потписаних споразума о специјалним и паралелним везама између Србије и Републике Српске са намером да се заједнички промовише туризам и спорт на повезаним рекама.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић, која је била међу званичницима који су дочекали регату на савском пристаништу у Београду, изразила је наду да ће ово прерасти у међународну регату од Словеније, преко Хрватске, Републике Српске до Србије.

На савском пристаништу у Београду су још били министар за економске односе и регионалну сарадњу Игор Видовић, директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић, директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић, представници града Београда и београдске Туристичке организације.

Пре дочека регате одржана је туристичка промоција Бањалуке  и дегустација гастрономске понуде овог града.

Зоран Алимпић дочекао учеснике регате Бања Лука – Београд

Заменик председника Скупштине града Београда Зоран Алимпић такође је био у делегацији која је дочекала регату.

„ Ово је несвакидашњи подухват девојака и момака који су веслали више од 500 километара до београдске луке, у коју пристају десетине хиљада туриста, углавном из Будимпеште и Беча. Регата је за нас значајна јер се овако успоставља додатна веза између Београда и Бања Луке, иначе посебно блиских градова. Сада нас повезује и речни пут и надам се да ће регата постати традиционална и да ће се у њу укључити више људи. Ову прилику искористићемо и да промовишемо Бања Луку у Београду“,  истакао је Алимпић.

Директор Туристичке организације Београда (ТОБ) Дејан Веселинов истакао је да је учеснике регате Београд дочекао како то увек чини – отвореног срца.

„На основу искустава учесника ове регате већ идуће године бисмо могли да направимо концепт туристичког програма рафтинга, са којим ће  Београд и Бања Лука заједнички наступати на туристичком тржишту“, нагласио је Веселинов.

Директор Туристичке организације Бања Луке Остоја Барашин је нагласио да је регата резултат ентузијазма и вишегодишње сарадње рафтинг савеза и клубова Републике Српске и Србије.

Учесници на овом спортско-туристичком догађају су клубови и појединци, а обухваћено је десет општина на територији слива река Врбас и Саве.

Подршку пројекту пружили су Представништво Републике Српске у Србији и Генерални конзулат Србије у Републици Српској.

                                                                                                 Извор: Кућа добрих вести/Беоинфо

 

 


Последњи пут измењено недеља, 06 октобар 2013 16:43
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија