Кућа Добрих Вести

Login

Невероватна Индија

Оцените овај чланак
(7 гласова)

indija1БЕОГРАД - Амбасада Индије ће у оквиру међународне маркетиншке кампање „Невероватна Индија“ (“Incredible India”) и у сарадњи са “Етихад Ервејз” (Etihad Airways”) представити потенцијале туристичке индустрије у Индији у Београду у четвртак, 15. маја.

Једна реч која може да карактерише Индију јесте мноштво. То је земља коју странци доживљавају као пространу и разнолику. Другу најмногољудију земљу на свету (1,21 милијарде становника) и седму по пространству (3,5 милиона квадратних километара), творе јединтвеном, мешавина етничких група, 17 главних језика и 22.000 дијалеката, те различите топографија и клима.

Индија се издваја од остатка Азије по својим планинама и морима што је чине посебном географском целином. Оивичена Великим Хималајима на северу, земља се простире на југу до Повратника Рака где додирује Индијски океан између Бенгалског залива на истоку и Арабијског мора на западу.

Богата историја Индије и њена културна разноликост се огледају и у обиљу религија и споменицима који су очувани током хиљада година, да би данас, у глобализованом свету, фасцинирали многе госте из иностранства. Индија је земља са највећим бројем научника на свету, али и различитим нивоима привредног развоја.

Све то чини да је пут у Индију изузетан догађај за туристе, а њих је из иностранства у прошлој години било 6,8 милиона. Светска туристичка организација је недавно саопштила да је Индија била најпопуларнија дестинација у Јужној Азији, што је тој земљи донело у 2012. 18 милијарди долара прихода.

Према Савету за светска путовања и туризам (WTTC) , приходи од туризма су у Индији порасли у 2013. за 5,1 одсто, после 6,2 процента годину дана раније.

Влада Индије је недавно одлучила да од октобра ове године прошири на 180 земаља у свету погодност да туристи добијају визу на уласку у ту земљу. Очекивање је да ће таква мера доста значити за повећање броја страних туриста у Индији, подстицање домаћег привредног раста и веће запошљавање у индустрији туризма.

Радионица о туризму у Индији биће одржана сутра са почетком у 18 часова у Индијској кући, Андре Николића бр. 19.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 14 мај 2014 19:26
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија