Кућа Добрих Вести

Login

Заједничким снагама у промоцију Србије за зиму

Оцените овај чланак
(1 Глас)

skijalisteeeeeБЕОГРАД - У Туристичкој организацији Србије (ТОС), конференцијом за медије која је одржана почетком ове седмице најављен је почетак туристичке кампање намењене промоцији капацитета Србије за предстојећи зимски одмор.


Први пут приватни и јавни сектор удруженим снагама промовишу српску туристичку понуду.


Кампању која, како на домаћем, тако и на тржиштима у земљама окружења, промовише Србију као дестинацију за зимски одмор, представили су потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, директорка Туристичке организације Србије Гордана Пламенац, председник управног одбора Пословног удружења хотелско угоститељске привреде Александар Василијевић, директор ЈП „Скијалишта Србије“ Дејан Љевнаић.


Представљене су промотивне активности Туристичке организације Србије за предстојећи зимски период, досадашњи успеси, али и успостављено приватно-јавно партнерство у циљу удруживања снага и капацитета ова два сектора у промоцији понуде Србије на домаћем и интернационалним тржиштима.


Статистички подаци у протеклих неколико година су показали да нашу земљу као дестинацију за зимски одмор најчешће бирају, поред домаћих, и туристи из земаља у окружењу. Такви подаци су подстакли ТОС и партнере да увећају своје промотивне активности на циљаним тржиштима, одакле се и ове године очекује значајан број туриста, са циљем повећања броја гостију у нашој земљи у зимском периоду. У питању су следеће земље окружења: Хрватска, Бугарска, Румунија, Црна Гора и Република Српска.


Циљ успостављања приватно-јавног партнерства између ТОС-а, ЈП „Скијалишта Србије“, ХОРЕС-а и његових чланица и спровођење заједничких активности је да се, како путем амбијенталног оглашавања, тако и коришћењем класичних медија и он-лине канала промоције, представи зимска туристичка понуда Србије.


„Циљ је постићи синергетски ефекат целокупне кампање и тиме достићи што већу видљивост Србије и као зимске дестинације“, изјавила је госпођа Пламенац, директорка ТОС-а.


У оквиру приватно-јавног партнерства, а у сврху промоције могућности које наша земља пружа туристима за квалитетан зимски одмор постављена су 83 билборда у Србији, у Хрватској 10, у Републици Српској 12, у Бугарској 10, Румунији 5 и 6 билборда у Црној Гори.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 04 децембар 2014 21:17
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија