Кућа Добрих Вести

Login

Представљени овогодишњи добитници “Златног туристичког срца”

Оцените овај чланак
(3 гласова)

sacennnnnБЕОГРАД – У скадарлијском ресторану “Шешир мој”, Међународни центар за развој туризма и угоститељства “SACEN International“ представио је новинарима овогодишње добитнике својеврсног туристичког “оскара” – признања “Златно туристичко срце”.


Представљање победника и дружење протекле седмице прошло је у изузетно доброј атмосфери, коју су својом позитивном туристичком енергијом обележили Драган Глигоријевић, председник “SACEN Internationala“ и велики сликарски мецена Влада Илић, власник ресторана “Шешир мој”, било је, према изјавама присутних, ретко добро организована конференција на којој одавно није било толико људи јединствених у жељи да искрено допринесу развоју и промоцији туристичке индустрије у региону, објављено је на сајту SACEN.


То је био и најбољи знак да за туризам долазе бољи дани, али и да је мисија SACEN-а у туризму коначно доживела своје пуно признање у јавности.

 

turistickeeeee
Међународни центар за развој туризма и угоститељства “SACEN International“ , у склопу туристичке акције “Бирајмо најуспешније у туризму Југоисточне Европе 2014″, прогласио је добитнике признања “Златно туристичко срце Југоисточне Европе”.


У склопу акције, међународна туристичка патрола “SACEN Internationala“ ” је, осим Србије, обишла бројне друге земље попут Турске, Румуније, Бугарске, Словеније, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Туниса, Малте и Грчке, након чега је међународни стручни жири изабрао најбоље.


Најбољом туристичком дестинацијом Југоисточне Европе проглашена је Грчка, док је ласкаву титулу “најбоље туристичко место” понела Опатија.


Шампион здравственог туризма Југоисточне Европе је СБ “Меркур” у Врњачкој Бањи, спортског туризма – Бања Лука, а Београд – културног туризма. Охрид је овогодишњи шампион континенталног туризма, а Брзеће омладинског туризма.
Хотелски едукативни центар – Милочер проглашен је за најбољи тренинг центар у региону, док је “Златна чаша гостољубља” отишла у словеначки Порторож.


Популарна признања “Златно туристичко срце” биће додељена и заслужним појединцима – Хамиду Хаџићу из Сарајева, као интернационалном витезу кулинарства ЈИ Европе, туристичком репортеру године Бојану Пандуровићу из Беча и Михаилу Берчеку из Новог Сада, као личности године туристичког новинарства у регији.


Специјално признање биће уручено Гучи, поводом 55. година постојања у манифестационом туризму региона и Националној асоцијацији туристичких агенција – YUТА за више од 60 година агенцијског пословања.


“Мимозафест” у Херцег Новом биће проглашен најбољом туристичком манифестацијом Југоисточне Европе, док ће награда за најбољи ресторан припасти ресторану “Шешир мој” у Скадарлији, у ком ће 24. априла 2015. године, са почетком у 12 часова, бити одржана свечана додела признања “Златно туристичко срце”.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 09 фебруар 2015 21:35
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија