Кућа Добрих Вести

Login

Све боје Фрушке горе

Оцените овај чланак
(3 гласова)

fruskaaaaПрема истраживањима, које је у последње две године спроводила Туристичка организација Града Новог Сада, међу туристима који посете Туристичке инфо центре, највећи број туриста (85%) од свих понуђених излета у околини Новог Сада, жели да посети баш Фрушку гору.

 

Фрушку гору, најстарији Национални парк у Србији (основан 1960. године), највише желе да посете због природних лепота, али и 16 манастира који су лоцирани на њој, као и бројних других културно историјских споменика и атрактивности, саопштила је Туристичка организација Новог Сада.

 

Због пространости саме Фрушке горе, показала се потреба да постоји специјализована мапа, која би на једном месту сакупила све неопходне информације, олакшала сналажење и доступност локалитета.


Због тога је Туристичка организација Града Новог Сада креирала и издала Туристичку карту Фрушке горе, која се обраћа посетиоцима Новог Сада који желе да посете туристички изузетан и садржајан простор Фрушке горе. Мапа је изузетно лепо илустрована са осликаним манастирима и фотографијама најлепших и најатрактивнијих делова Фрушке горе. Овако осмишљена и одштампана мапа има озбиљне маркетиншке капацитете, захваљујући ком би потенцијали Фрушке горе постали видљиви великом броју људи, укључујући најближу околину, Војводину, Србију, регион и земље окружења.


Такође, мапа има за циљ да одговори на најчешће постављена питања туриста: шта видети/посетити у близини Новог Сада, где су најближи манастири, куда иде бициклистичка стаза Еуро Вело 6, на којим фрушкогорским језерима се може купати, где су салаши, чарде, винарије, где су културна добра од изузетног, а где од великог значаја; где су ловишта, излетишта, видиковци, строги резервати природе, планинарски домови, капови, одмаралишта и хотески смештај ...


Процес креирања мапе је трајао 4 месеца у које су укључени и радови на припреми, илустрацији и теренска истраживања током којих је пређено више од 1500 км, како би се не само пописале атракције и услуге који се могу наћи на простору од Руме до Беочина и од Сланкамена до Моровића, већ и на мапу пренео аутентичан одраз доживљених искустава у сусрету са људима и пејзажима на овом садржајном простору. Највернији одраз доживљеног је забележен на фотографијама које је током теренског истраживања забележио Драган Куруцић, а које ће бити представљене изложбом фотографија „Све боје Фрушке горе“.


Циљ изложбе је да мотивишемо посетиоце да се отисну на пут дуж многих туристичких рута, које су забележене на 70 изложених фотографија Драгана Куруцића и предложене туристичком мапом Туристичке организације Града Новог Сада, нудећи им делић атмосфере забележене на том путу: богатство боја, пејзажа, топлину салаша и етно кућа, слојеве историје, богатство културне баштине и живот становника Фрушке горе, који су њено највеће богатство...


Изложба фотографија „Све боје Фрушке горе“ и пројекат креирања "Туристичке мапе Фрушке горе" су први озбиљнији предузети кораци ка квалитетнијој презентацији овог веома значајног туристичког потенцијала, као занилмљиве дестинације. Бенефити овог пројекта, али и наредних који се планирају, су пре свега значајни за локалне самоправе, туристичку привреду и становништво.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија