Logo
Одштампајте ову страницу

Број домаћих туриста у порасту

Оцените овај чланак
(2 гласова)

turizammmmНакон скоро шест година константног минуса, број домаћих туриста ове године је у порасту што је пре свега резултат подстицајних мера и поделе ваучера за одмор у Србији.

 

На седници Одбора Удружења за туризам, одржаној у ПКС, помоћница министра туризма, трговине и телекомуникација Рената Пинџо је на представљању недавно усвојених Измена Закона о туризму , нагласила да је до сада реализовано око 15.000 ваучера, а да се очекује да тај број буде већи јер је рок за њихову реализацију крај новембра.

 

Најпосећеније туристичке дестинације домаћих туриста ове године биле су бање Пролом, Луковска, Сокобања, али и планине Тара и Копаоник, истакла је Пинџo, a објавила ПКС.

 

 

Према њеним речима, домаћи гости у структури укупног броја туриста заузимају око 56 процената, док је у структури ноћења тај проценат и већи и креће се око 65 одсто. Број страних гостију последњих година је у константном порасту, стопа раста је сваке године двоцифрена, а ове године је око 12,5 процената, навела је Пинџо.

 

Очекује се да ће и наредне године бити подстицајних мера за развој туризма, пре свега поделе ваучера од почетка године, али и програма финансијске подршке туристичкој привреди. Финансијска помоћ ће зависити од тога колико ће сектор туризма имати буџетских средстава на располагању следеће године.

 

Пинџо је нагласила да ће Измене Закона о туризму допринети организованијем и бољем пословању у тој области, указавши да су оне производ компромиса између интереса свих привредних субјеката туристичке привреде.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 24 октобар 2015 14:22
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015