Кућа Добрих Вести

Login

Буџетски подстицаји за рецептивни туризам

Оцените овај чланак
(1 Глас)

turizampks12Изменама Закона о туризму први пут су предвиђене субвенције из буџета за туристичке агенције које доводе иностране туристе у Србију, истакнуто је на седници Групације за туризам Привредне коморе Србије.


Циљ је да се подстакне рецептивни туризам и долазак страних гостију у Србију. Туристичке агенције први пут имају могућност да добију субвенције од ресорног министарства, рекао је Срђан Џивџановић, председник Групације. Додао је и да су изменама закона у највећој мери прихваћене сугестије и предлози туристичких агенција.


Циљ је, како је истакнуто на састанку у ПКС, да се обезбеди квалитетна туристичка услуга и врати поверење потрошача у рад туристичких агенција.


Вера Ровчанин из Министарства туризма, трговине и телекомуникација представиле је новине у Закону о туризму међу којима су увођење представника агенције на дестинацији, затим дестинацијска менаџмент компанија, дестинацијска менаџмент организација, туристички кластер, професионални организатор конгреса...Међу новинама су и обавеза агенције да за свако уговорено путовање изда гаранцију, као и обавеза посредника да се региструје у Регистар туризма.


На седници Групације туристичких агенција указано је на потребу, да преко ПКС и других пословних асоцијација, агенције туристичке агенције учествују у изради подзаконских аката и пратећих правилника.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 06 новембар 2015 21:19
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија