Кућа Добрих Вести

Login

Европско првенство у кошарци за ветеране

Оцените овај чланак
(1 Глас)

KOSARKA1111111111111НОВИ САД - У периоду од 24. јуна до 3. јула у Новом Саду ће се одржати девето европско првенство за кошаркашке ветеране под окриљем светске кошаркашке асоцијације за ветеране - FIMBA. Назив манифестације је „9th FIMBA European Maxibasketball Championship, Novi Sad 2016“.

FIMBA је светска организација кошаркашких ветерана са седиштем у Buenos Airesu – Аргентина. Основана је 1969. године и окупља велики број екипа из целог света. У организацији FIMBA -е до сада је одржано 12 светских првенстава, 8 панамеричких и 8 европских првенстава.

Претходна Европска првенства су одржана у Риги, Атини, Хелсинкију, Хамбургу, Пезару, Загребу, Каунасу и Острави.

Ово је прави спортски догађај и маркетиншки пројекат са савршеном приликом за промоцију Града и одлично позиционирање Новог Сада на туристичку мапу Европе.

Мушкарци се такмиче у категоријама 35+, 40+, 45+, 50+. 55+. 60+. 65+. 70+ и 75+, а жене у категоријама 30+, 35+, 40+, 45+, 50+ и 55+. Укупан број такмичара је око 1500.

За 9 такмичарских дана одиграће се око 300 утакмица на 6 терена. Највећи број утакмица одиграће се на 5 терена СПЕНС-а у Малој и Великој дворани а играће се и на Ђачком игралишту.

Учествује 97 екипа из 22 земље, а екипе из Бразила и Чилеа као специјални гости и представници јужноамеричког континента.

Групе и распоред утакмица,као и агенду првенства, можете наћи на официјелном web site-u првенства www.maxibasketballnovisad2016.com

Извор: Кућа добрих вести / ТО Нови Сад


Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија