Кућа Добрих Вести

Login

Стартује четврта регата „Река“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

RegataREKAAAAAСТАРА ПАЗОВА - Љубитељи природе, река, речних спортова и екологије могу уживати у једној од највећих рекреативних вишедневних пловидби у Србији.


Овај међународни спектакл на рекама Дунаву, Тиси, Бегеју и каналу Дунав - Тиса - Дунав, почео је данас и трајаће до 13. августа. Учесници четврте регате „Река“  савладаће руту дугу око 420 километара.


Регата полази из Старих Бановаца (општина Стара Пазова), а остала места где се упловљава по унапред предвиђеној рути су: Тител, Царска бара, Зрењанин, Нови Бечеј, Мол, Сента, Кањижа, Сегедин, Нови Кнежевац, Ада, Бечеј, Арадац, Сланкамен, Стари Бановци.


Овај догађај је замишљен као добра забава на води и поред ње, имаће и еколошки значај за све водотокове у Србији. Представиће се еколошких пројекти, семинари о заштити екологије и животне средине, окупљање еколошких покрета у склопу регате, чишћење водених површина и обала…


Природа је загонетна песма. Природа је најлепша мајка на свету, која је родила четири годишња доба - четири детета. Једно је лето, румено, витко, насмејано. Уз њега долази сунце које буди енергију и пружа утеху својом топлотом. Ту је прелепо цвеће и зелена влат траве, дрвеће које хлади, вода која смирује, опушта и релаксира.
Погледајмо у реке, земљу, сунце, небо, дрвеће, камење, стене... Чудесно! Сви елементи нас подржавају, помажу, воде, уче...

 
Природа је тако лепа, она је наш највећи учитељ, она не тражи ништа, а даје све. Природа природно узима оно што јој је потребно. Уколико је жедна, доћи ће киша. Ако јој је хладно, сунце ће сијати, а када је потребна некоме или нечему, даће се безусловно и без приговора. То је круг живота којем припадамо.


Организатор овогодишње међународне регате "Река” је Туристичка организација општине Стара Пазова, генерални покровитељу су Општина Стара Пазова и Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено субота, 30 јул 2016 09:58
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија