Кућа Добрих Вести

Login

Креирајте своје путовање у Немачку

Оцените овај чланак
(6 гласова)

nemackaglavnigrad4545БЕОГРАД - У оквиру највећег мултиконгреса Немачко-српске коморе и Привредне коморе Србије у Србији одржаног у хотелу Radisson Blu Old Mill у Београду представило се 60 невладиних и других организација, а ми издвајамо презентацију регионалног представника туристичке организације Немачке, којa је одржанa првог дана конгреса, у суботу, 26.11.2016.


Представници регионалног Germany travel-а приказали су нам напредак туризма у Немачкој путем статистичких анализа и филмским приказом његовог развитка и јасне слике које су предности путовања тамо. Треба напоменути да је ова организација припремила сјајан програм представљања Немачке за сваку годину по темема. Ове године тема је 800 година хора дечака најстарије школе у Немачкој, Kreuzschule, из Дрездена. Следећа година, 1017-а, биће 500 година обележавања Лутерове реформације, 2018-а година немачког кулинарства, а 2020-а 250 година рођења Бетовена(Beethoven).

                                       
Острво Риген


Поред тога, представљени су и градска, кружна путовања, културни туризам, планинарење, све популарнији бициклизам и разноврсне манифестације и забавни паркови. Треба рећи да је за људе из Србије, која је део регионалне гране Germany travel-a, Немачка према интересовањима и путовањима на седмом месту и зна се да Црна Гора и Грчка представљају водеће земље туристичких дестинација. Да би се Немачка померила са седмог места, треба на некин начин и заинтересовати нашу популацију занимљивим понудама туристичких агенција или ширењем доброг гласа немачке понуде, не само када је Оctoberfest у питању, или нека спортска дешавања, него и када су култура, природа и здрав живот у питању. Рецимо, нешто што многи не знају је да се на острву Риген(Rügen), највећем немачком острву, које се налази у Балтичком мору испред обале Западне Помераније, налазе прве ископине старих Словена. Иначе, то острво је познато као велики национални парк и место бројних туристичких одмаралишта. Такође, оно што је већ увелико и кренуло да се одиграва ових дана су божићни вашари, а зна се да настанак тог догађаја потиче из Немачке.

nameka

 

Има ту још гомила интересантних знаменитости и обичаја, а на вама је да завирите у кутак web сајта немачке туристичке организације, Germany travel, www.germany.travel/rs, и направите свој програм/план путовања, а ако вам треба помоћ ту су представници које можете пронаћи, ако сте у Београду, у Кнез Михаиловој 9, или путем e-mailа, а адресу можете пронаћи на поменутом сајту.


Креирајте сами своје путовање у Немачку.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 27 новембар 2016 18:42
Ирена Спасовић

Ирена Спасовић - Рођена је и живи у Београду. Почела је да се бави новинарством 1997. године када је била студент Физичког факултета Универзитета у Београду на одсеку Б, теоријске и експерименталне физике, где је и дипломирала на теми ,,Релативистички диелектрични тензор анизотропне плазме". Након што је дипломирала, почела је да се бави маркетингом и PR-ом што ју је усмерило да утемељи своје искуство знањем из те области тако што је убрзо дипломирала мастер на Европском универзитету у Београду на теми ,,Бренд као фактор престижа и развоја фирми". Као новинар је написала доста текстова, приказе актуелних културних дешавања, као што су FEST, FAF и концерте група као што су ,,Метаllicа", ,,Roxy Music", ,,Sonic Youth", са чијим члановима је одрадила интервјуе. Поред наведених урадила је интервјуе са многим другим уметницима из поља филма и музике, а то су Massimo, Sergi Lopez, Andreas Vollenweider, Jean-Christophe „Pitof“ Comar, Бата Живојиновић, Милорад Мандић Манда, Винко Брешан, Исидора Бјелица, Арсен Антон Остојић,... Како je интересују поглавља живота, природе и здравља, написала је и чланак ,,Озонски омотач и здравље", http://theosonlayer.blogspot.rs/, http://ozonizdravlje.blogspot.rs/. Њеним интересовањима у вези науке и културе никад краја, што ју је и повезало са ,,Кућом добрих вести".

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија