Кућа Добрих Вести

Login

Одржан Дан амбасадора Конгресног бироа Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

salo2342БЕОГРАД – У Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма одржан је трећи Дан амбасадора у организацији Конгресног бироа Туристичке организације Србије.


Овом приликом промовисани су нови чланови Клуба конгресних амбасадора Србије, саопштила је Туристичка организација Србије.

 

Клуб је установљен како би представницима академске, научне и стручне заједнице који су значајно допринели промоцији земље као конгресне дестинације, било одато признање за њихов ентузијазам и рад на подстицању сарадње конгресне индустрије и струковних удружења активних на међународном плану.


Догађај је обједињен са прославом 10 година успешног рада Конгресног центра „Мастер“ који је битно унапредио конгресну понуду и помогао позиционирању Новог Сада на конгресној мапи у регионалним и међународним оквирима. Новосадски сајам доделио је захвалнице својим дугогодишњим партнерима који су, кроз сарадњу са Конгресним центром „Мастер“, дали допринос развоју конгресне индустрије у Србији.


Скупу су присуствовали и обратили се високи званичници Покрајинске Владе, Града Новог Сада и Туристичке организације Србије. Истакнути су до сада постигнути резултати и перспективе даљег развоја конгресне индустрије, посебно имајући у виду да индустрија пословних путовања пружа услуге високоплатежним гостима који на дестинацији троше у просеку око 1.000 евра на дан.


Поред 17 постојећих, ове године промовисано је нових 20 чланова Клуба конгресних амбасадора.

 

Они су у претходном периоду, заједно са конгресном индустријом у нашој земљи, прошли читав пут у припреми и добијању кандидатуре за одржавање великог међународног скупа. 

 

Партнери Конгресног бироа су хотели, конгресни простори, специјализоване агенције и остали пружаоци услуга у индустрији која у Србији бележи снажан раст у последњих десет година. У односу на 2007. годину, када је Биро формиран, Србија је са 69. места у свету и 11 одржаних конгреса, према подацима Међународне конгресне асоцијације – ICCA, у 2014. години дошла на 46. позицију са 67 одржаних међународних конгреса. Ово је четврта година заредом да су Србија и Београд у категоријама земаља и градова међу првих 50 дестинација у свету.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 25 децембар 2016 20:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија