Кућа Добрих Вести

Login

Каталог сеоских туристичких домаћинстава

Оцените овај чланак
(1 Глас)

struggggggСела Србије, праве еколошке оазе, са чистим ваздухом и здравим намирницама, подигла су општи ниво услуге у малим и средњим  домаћинствима и пансионима, и изашла на тржиште као све траженији туристички производ како код домаћих, тако и код иностраних туриста.

 

Подржавајући ова тренд, Туристичка организација Србије (ТОС) припремила је Каталог сеоских туристичких домаћинстава који садржи попис више од 200 домаћинстава из читаве Србије, са капацитетом од преко 900 категорисаних лежајева.

 

Домаћинства, представљена са свим специфичностима понуде и освртом на занимљивости које се туристима препоручују, систематизована су регионално, кроз Централну, Западну Србију, Војводину и Источну Србију.

                           LjiljanaCerovickatalog

 

”У овом Каталогу објединили смо све потребне информације – како стићи до домаћинства, шта оно нуди, какви су додатни садржаји, шта се све може посетити у близини, које су природне атракције и културно-историјске знаменитости краја, којим манифестацијама треба присуствовати, који су типични гастрономски специјалитети, на које све начине гост може да упозна свакодневни живот на селу, шта све може да понесе кући као сувенир - теглу домаћег меда, качицу сира или кајмака, флашу ракије или младог вина, теглу љутог ајвара или неки ручни рад“, каже Љиљана Черовић, Шеф одсека за развој туристичких производа ТОС-а.

 

Како је одмор на селу све траженији, и расте број туриста који га посећују, иако је број сеоских домаћинстава укључених у подстицајни програм Владе Србије са ваучерима још увек, на жалост, веома мали, овај изузетно информативни Каталог може се добити у свим Информативним центрима ТОС-а, или преузети у електронској форми са сајта ове организације, која планира и да га припреми на енглеском језику.

 

Извор: Кућа добрих вести/Istnews.com


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија