Кућа Добрих Вести

Login

Конференција о иновацијама у туризму на Златибору

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ZLKATIBORAБЕОГРАД - Златибор ће бити домаћин дуго очекиване конференције „Иновације у туризму – ИТ Златибор 2017“ која ће од 10. до 12. маја у хотелу „Палисад“ окупити више од 200 учесника туристичке привреде Србије и околних земаља.


Циљ конференције биће у духу слогана „Откријте скривено“, а познати и признати инострани и домаћи експерти из света туризма ће у три дана предавања присутнима открити Кноw Хоw за боље искоришћење туристичких потенцијала наше земље и окружења. Указаће шта све може у Србији бити туристички производ и како је могуће унапредити ову делатност и увећати приход од туризма.


На конференцији ће говорити један од најпознатијих светских консултаната у области туризма и туристичког менаџмента професор Андреас Воегл човек који је за свој рад и залагање освајао признања каква су „Светски Хотелијер године“ и „Најбољи хотел на свету“. Професор Воегл долази из једне од најразвијенијих туристичких привреда у свету и говориће о сличностима које у смислу природних потенцијала за развој туризма имају Аустрија и Србија и одговорити на питање: Зашто их Аустрија боље користи? Он ће пренети део свог богатог знања и искуства на учеснике конференције, говорити о могућностима за трансфер знања (Кноw Хоw) из Аустрије у Србију, и наА тим искуствима показати како би Србија могла да побољша туристички сектор, развије своје дестинације, побољша рад хотела и других туристичких предузећа.


Који су то пресудни фактори за успех неког хотела?


Посебан акценат конференције биће на значају менаџмента у туризму, о чему ће говорити професори са ФОН-а, Александар Марковић, Сања Маринковић и Марко Михић. Који ће осим о теми менаџмента и његовом значају за развој предузећа, говорити и о развоју е-бизниса, као и о иновацијама у сектору менаџмента услуга.

                       
О сличностима и разликама између ефикасности и ефективности које имају пресудан утицај на избор једног од два пута ка „пуковнику или покојнику“, као и Управљању променама ће говорити један од најпознатијих предавача са Адижес института - др Звездан Хорват. Учесници ће имати прилику да сазнају који су то пресудни фактори за успех неког хотела или дестинације, како упаковати нови производ, услугу или идеју, тј. како креирати туристички производ и применити ИТ решења у продаји.


Ненад Вукашиновић, члан ИТ тима, изложиће окупљенима важност и потенцијал који туризам има, сада и овде. Како тај потенцијал на најбољи начин искористити. Говориће о значају дигиталног маркетинга и како путем примене бројних иновација остварити веће приходе, привући и задржати путнике намернике.


Информационе технологије и туризам се већ више од једне деценије међусобно интезивно прожимају и данас је готово немогуће креиратити нешто ново у туризму без примене информационих технологија. Као highliht конференције биће откривени успешни примери пословања у Србији које стручна јавност назива „светионицима у пословању“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 25 април 2017 21:18
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија