Кућа Добрих Вести

Login

Дегустациони центри као туристичка атракција

Оцените овај чланак
(2 гласова)

destilerijakrekovaca343434БЕОГРАД - Понуда транзитног туризма Србије обогаћена је са 20 дегустационих центара традиционалне производње који су, уз подршку Програма развоја приватног сектора у југозападној Србији (ПСД), који финансира швајцарска влада, припремили простор за пријем индивидуалних туриста и туристичких група.


Њима је омогућено да погледају производни процес, пробају традиционалне производе као што су пршута, ракија и џемови, купе их, и тако утичу на повећање продаје и прихода традиционалних произвођача.

 

                                      dvoristeeeeee          
У ПСД истичу “У сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација, Туристичком организацијом Србије (ТОС) и ЈП Путевима Србије покренули смо заједнички пројекат за постављања туристичке сигнализације, као средства за повећање промета у транзитном туризму, направили смо инвентар туристичких атракција и локалитета Западне Србије и, након њиховог мапирања, 70 туристичких атракција, одредишта и објеката од туристичког значаја, укључујући по први пут и 20 произвођача традиционалних производа, обележено је адекватном туристичком сигнализацијом.

 

                               gostuljublje54545

 

Промоција ових атракција, али и других туристичких атракција Србије, почиње већ на граничним прелазима на којима су постављени билборди добродошлице и омогућена бесплатна “WИ-ФИ“ конекција преко које туристи могу да преузму бесплатну “андроид/ИОС“ мобилну апликацију – Аудио водич кроз Србију”.


Најважнији показатељ успешности ове иницијативе је број додатних транзитних туриста који су посетили обележене локалитете. Како кроз поједине туристичке дестинације у југозападној Србији дневно прође и до 10.000 путничких возила, промет туриста на обележеним локалитетима се повећао за 20% само захваљујући сигнализацији, док се промет код традиционалних произвођача повећао у просеку за 15%.

 

                                      gostuljublje54545

 

Све информације о дегустационим центрима Југозападне Србије налазе се на сајту ПСД.


Извор: Кућа добрих вести/Istnews.com


Последњи пут измењено четвртак, 24 август 2017 09:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија