Кућа Добрих Вести

Login

ТОС расписао конкурс за „Изузетне дестинације Европе“ у Србији

Оцените овај чланак
(4 гласова)

LogoedenБЕОГРАД - Туристичка организација Србије (ТОС), као носилац пројекта Европске комисије под називом European Destinations of Excellence – EDEN у нашој земљи, расписала је 15. септембра 2017. конкурс за одабир „Изузетне дестинације Европе“ у Србији – ЕДЕН 2017.Тема овогодишњег ЕДЕН пројекта у свим европским земљама је „културни туризам“, и има за циљ да идентификује и награди мање развијене и мање познате дестинације које својом туристичком промоцијом обухватају територијално-специфично материјално културно наслеђе.

 

Конкурсом у Србији, који ће бити отворен до 15. октобра, посебан нагласак биће стављен на материјално културно наслеђе:- на листи непокретних добара Републичког завода за заштиту споменика културе;
-  на листи УНЕСКО културне баштине и
-  у оквиру тематских културних рута.

Једна победничка и две пратеће дестинације најужег избора у Србији биће увршћене у „Мрежу изузетних дестинација Европе“ (EDEN Network), чији циљеви су стварање платформе за размену добрих примера из праксе међу награђеним дестинацијама и подстицање других дестинација у Европи да усвоје моделе одрживог туристичког развоја.

У децембру ове године биће одржана национална додела ЕДЕН награда, а победничка и пратеће дестинације биће промовисане и на међународном плану кроз посебну публикацију посвећену овом пројекту, као и путем сајтова Туристичке организације Србије, Европске комисије и друштвених мрежа.

Образац за пријаву на конкурс, као и листа општина у Србији које су квалификоване за учешће на конкурсу, могу се преузети на интернет презентацији ТОС-а.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 18 септембар 2017 14:56

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија