Кућа Добрих Вести

Login

Упознај боље Нови Сад – бесплатне туре обиласка

Оцените овај чланак
(1 Глас)

novisadposrta4454545БЕОГРАД - Туристичка организација Града Новог Сада, припремила је промотивну летњу кампању током које жели да представи сву лепоту града, разноврсну туристичку понуду, али и мноштво предстојећих манифестација и догађаја.

 

Кампања ће обухватити промоцију на друштвеним мрежама и путем електронских медија, као и учешће на бројним промоцијама у земљи и иностранству у сарадњи са другим туристичким организацијама.

 

Поред свега наведеног летња кампања ће обухватити и организацију промотивних бесплатних тура обиласка Новог Сада.

 

Са жељом да се пре свега едукују суграђани и суграђанке о лепоти града, и да се утиче на пораст свести о туристичким знаменитостима града, огранизоване су више пута у току недеље бесплатне промотивне туре за индивидуалце.

 

Туре се реализују на српском и енглеском језику.

 

Пријава је могућа на званичном сајту Туристичке организације Новог Садa.

 

Путем једне ИП адресе ограничена је могућност пријаве за максимум 2 особе.

 

Нови сад из јеврејског угла

 

Нови Сад из јеврејског угла биће прва у низу промотивних бесплатних тура за индивидуалце.

 

Трајање: 65-70 мин. За грађане и посетиоце Новог Сада маx: 25 особа. Рута: Трг слободе, Јеврејска улица, Синагога.

 

Сазнаћете о просторима које су стварали и у којима су живели чланови некада бројне и значајне јеврејске заједнице током више од три века дуге историје Новог Сада, али највише о комплексу Синагоге као темељу духовног, друштвеног и културног живота јеврејске заједнице Новог Сада.

 

Датуми су 14, 21, 28. мај; Време од 17-18:10 часова.

 

Нови Сад из женског угла

 

Трајање: 70 мин. Маx: 25 особа. Рута: Трг слободе, Католичка порта, Грчкошколска, Пашићева, Дунавска, Дунавски парк, Соње Маринковић.

Сазнаћете о алтернативној, али не мање вредној историји града кроз причу о знаменитим женама, шетајући при том дуж простора, покрај кућа у којима су живеле.

Датуми: 18, 25. мај; Време: 18-19:10 часова

 

Петроварадинска тврђава

 

Трајање 70 мин. Маx: 25 особа. Рута: Трг владике Николаја, Штросмајерова, самостан и црква св. Јурја, Леополдова капија, Горњи плато Петроварадинске тврђаве.

 

Сазнаћете о градњи Тврђаве и њеним градитељима, о утврђењима која су претходила данашњој Тврђави, римокатоличкој цркви св. Јурја, Мамулиној касарни, Торњу са сатом, Ликовном кругу, великој Петроварадинској бици…

 

Датуми: 22, 29. мај; Време: 18-19:10 часова

 

Бесплатне промотивне туре биће организоване сваког наредног месеца, и објаве о реализацији по датумима биће објављене на званичном на сајту.

 

Извор: Кућа добрих вести 


Последњи пут измењено среда, 09 мај 2018 23:43

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија