Кућа Добрих Вести

Login

Волите – тако ће Ваш живот добити смисао

Оцените овај чланак
(18 гласова)

predragdamnjanovicНИШ - Поновићу – волите. Оног трена када сваки ваш покрет буде проткан љубављу – живот добија своју дубину, сврху, смисао, поручује Предраг Дамњановић у закључном делу свог есеја о самоспознаји, чији 13. део објављује “Кућа добрих вести”.

Тада вам, објашњава он, постаје небитан исход догађаја у вашем животу. Постаје небитан јер спознајете и умом и срцем да сваког трена остварујете најузвишенији смисао, и сваки проблем у животу нећете више посматрати као проблем, већ као искуство, као пут кроз који ћете још више изградити своју душу.
Сваки корак направите с љубављу, јер се тако сједињавате са природом, која је сама љубав, баш као и ви. Кроз природу непрестано кружи љубав, бићете део мреже која преноси ту светлост, најузвишенију љубав.
Бићете сам извор – извор енергије и љубави. Напросто – светлећете и осветљаваћете друге, којима треба помоћ.
Светлећете у свој својој радости.
У радости стварања створићете од себе величанствену креацију љубави.
У радости безусловног вољења и давања узвисићете своју душу до неслућених граница. Винућете се у небо целом душом, то ће се десити. Рај ће бити ту, у вама, тога трена.

Кроз љубав и давање другима прерашћете сами себе

Мир, љубав и срећа у вашој души је само почетак блаженства, уздићићете се на много веће висине – до висина на којима нећете више бити преокупирани тражењем љубави и среће за себе – већ ћете гледати шта другима можете да пружите.
Прерашћете себе, своје проблеме, посматраћете много ширу слику.
И биће вам сасвим добро.
Како до свега тога стићи?
Почните од себе, волите себе. Заволите много себе, опростите себи све грешке које сте (несвесни да их чините) починили док нисте пронашли љубав у себи.
Волите себе, ослушкујте своја осећања, и поштујте их – јер ваше срце најбоље зна шта је најбоље за вас.
Ваше срце је само језгро љубави која чучи у вама – зато оно зна шта је најбоље за вас – јер је оно сама љубав.
Пратите своја истинска осећања, тако никада нећете погрешити.
Нађите оно у чему уживате – и приређујте себи што чешће уживање у томе. Тако ћете увек бити испуњени позитивном енергијом.
Уживајте у малим стварима, јер ако чекате велике живот вам може проћи у чекању.
Не постоји „неодговарајући“ тренутак за уживање, сваки трен је Богом дат за уживање, сваки тренутак је прави тренутак за то. Сваког тренутка можеш осетити своју унутрашњу љубав, и уживати у њој.

Свакога дана реците другима да их волите – волите и природу

“Рај је овде и сада”, рече Исус.
Осећам ту истину целим бићем, рај је заиста овде, у нама. Треба га само осетити.
“Ако рај није у самом теби, никада нећеш ући у њега“ - Достојевски.
Живите у складу са природом. Природа је мирна и сталожена. Будите и ви, не нервирајте се, не мрзите свој живот, немојте живети у супротности са природом, већ прихватите хармонију природе, будите њен део.
Оканите се лоших мисли.
Скрените своје мисли ка позитивним стварима – осцилирајте на фреквенцији добрих енергија – тако ћете дозвати још добрих енергија - сијајте и певајте у њиховом ритму – постаните део њих, део природе.
Волите друге.
Реците другима сваког дана да их волите.
Што више дајете љубави – више ћете је имати. Више ће љубави бити око вас.
Волите свет, и свет ће волети вас.
Волите свој живот како бисте између себе и свог живота изградили узајамну љубав.
Волите љубав, покажите самој љубави колико је волите!
То можете најједноставније учинити тако што ћете заиста почети да гледате на природу (универзум, љубав) као на живо биће – природа и јесте жива.
Своју љубав можете показати и само једним осмехом – допустите најпре да природа у вашем срцу изазове осмех – кроз тај искрени осмех ћете узвратити љубав природи – то је вољење љубави, вољење света.
Из срца се осмехните новом дану, јутарњем сунцу, опалом лишћу, цвету, дрвету, природи – гледајте сву природу очима љубави – милујте је додиром љубави. Осетите љубав према њој у свом срцу.
Волите природу – и она ће узвратити љубав, бићете окружени љубављу у сваком смислу.
Сви смо ми створени од исте „материје“, од исте љубави – љубав у свима нама је повезана у једну колективну љубав – када кажем да љубав кружи природом мислим управо на ту повезаност.
Сва та љубав долази из једног заједничког извора, од „извора свих извора“, од Најузвишеније љубави. Сви смо енергија, и у одређеном смислу сви ми чинимо ту Најузвишенију љубав, ми смо саставни део ње. Ми смо једно. Једна велика душа. Једна велика љубав.
Волећи друге, волећи сву природу, цео свет, ми заправо волимо себе, јер смо ми та природа, њен саставни део, ми смо та велика љубав.
Та спознаја јединства, спознаја да смо Најузвишенија љубав, спознаја да смо једно, унеће мир и ширину у вашу душу, управо ону ширину о којој сам говорио.

                                                                                                                                 Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 08 јул 2013 17:38
Предраг Дамњановић

Програмер, оснивач два велика сајта у Србији www.vesti.rs и
www.mycity.rs, дуги низ година води своју фирму из Ниша. Игром
судбине, због церебралне парализе од рођења и немогућности да
детињство проведе на улици као сва остала деца, још у раној младости
се почео бавити компјутерима. По природи увек позитиван, живи и дише
љубав, ужива у свакој секунди живота. Пише поезију у слободно време.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија