Кућа Добрих Вести

Login

Kaко да будете позитивни

Оцените овај чланак
(6 гласова)

predrag-damnjanovic-uvodnaНИШ – У наставку своје приче Предраг Дамњановић нам указује на неколико проблема са којима се суочио и са којима се и многи од нас сигурно суочавамо у својим животима, а на које нам покушава дати своје виђење и наук до кога је дошао кроз сопствено искуство.

 

Први проблем -  Како да будете позитивни када сте већ несрећни?

 

Наравно, не може на силу. Од негативних осећања се треба постепено удаљавати, постепено ослободити, корак по корак, сваки помак ће бити јако вредан, чак и ако је помак мали, битно је померати се.

Најпре - окружите себе стварима које вам пријају. То је идеалан начин да направите први корак - битно је бар привремено осетити задовољство - задовољство је позитивна енергија - она ће се временом увећавати сама по себи - битно је и најмањи трачак позитивне енергије унети у себе.

То што вам прија може бити рецимо чоколада, гледање филма, слушање музике, читање књиге, бављење спортом, дружење... нађите нешто што вам прија - то је битан извор позитивне енергије од кога треба да кренете.

Природа је сама по себи огроман и неисцрпан извор позитивне енергије - шетајте парком и уживајте пуним плућима у природи – и, уколико то можете, чувајте неког кућног љубимца - засадите цвеће - гајите пчеле - и гледајте како оно што чувате расте и живи - живот који настане као дело ваших руку ће вам пружити много природне истинске среће (човек је истински срећан када ствара) - сасвим довољно да иницирате "светлост" у вама - што је веома битно за почетак. Природа је пуна енергије – искористите је – узмите је!
(наставља се)

 

У следећим наставцима Предраговог есеја, моћи ћете да прочитате о још неколико проблема које је уочио уз својеврсне препопруке како их превазићи. На пример, о томе како да будете срећни када немате оно што вам треба? Указаће у трећем проблему на не уочавање порекла патње, као и на нашу честу опседнутост неким проблемом. Као пети и, како каже, највећи проблем наводи страх, као и на мањак љубави према себи.
После тога из Пециног умног пера моћи ћете да на страницама „Куће добрих вести“ прочитате и његове поруке - „Будите извор енергије и љубави, а не прималац – будите широки у срцу”, затим о значају моћи визуелизације, уз поруку да су и туга и несрћа природни и саставни део живота, уз инспиративан закључни део текста.

Извор: Кућа добрих вести


Предраг Дамњановић

Програмер, оснивач два велика сајта у Србији www.vesti.rs и
www.mycity.rs, дуги низ година води своју фирму из Ниша. Игром
судбине, због церебралне парализе од рођења и немогућности да
детињство проведе на улици као сва остала деца, још у раној младости
се почео бавити компјутерима. По природи увек позитиван, живи и дише
љубав, ужива у свакој секунди живота. Пише поезију у слободно време.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија