Кућа Добрих Вести

Login

Симултанка са шахистима са инвалидитетом

Оцените овај чланак
(2 гласова)

simultankakakkakaУ Дому за одрасла инвалидна лица на Бежанијској коси у Земуну током протекле седмице одржана је по много чему јединствена спортска манифестација – већ по традицији у ово доба године се одржавају сусрети наших водећих шахиста у симултанци са суграђанима са инвалидитетом – овом приликом је, а свакако не први пут, гост ове приредбе био велики познавалац ове древне игре, прослављени и угледни интернационалац, велемајстор Бошко Абрамовић.

 

Меч је игран на 26 табли а част игре против велемастора Абрамовића имали су станари Дома и чланови Шаховског клуба „Погледи“ – иначе клуба особа са инвалидитетом чије је седиште у овој установи – као и сарадници и пријатељи клуба и полазници школе шаха „Шах без баријера“ за децу и младе са инвалидитетом.

 

Приредба је, као и увек, изазвала запажено интересовање а резултат меча је према очекивањима био у корист великог шампиона који је победио са 24 на према 2, где су част домаћина сачували тиме што су изборили реми: Момчило Ружичић, станар Дома и члан клуба „Погледи“, његов саиграч из клуба Душан Васић, као и пријатељи клуба: Радисав Чејовић и Слободан Јовановић.

 

Успешан организатор ове свакако значајне манифестације био је Шаховски клуб „Погледи“, који ове године обележава 15 година свог рада, у сарадњи са Спортским савезом особа са инвалидитетом Београда а њено одржавање подржао је и омогућио град Београд, Секретаријат за спорт и омладину.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 23 фебруар 2020 19:27

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија