Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за новинарске награде "Религија и климатске промене"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sumateererereКоалиција за одрживо рударство у Србији расписала је конкурс за новинарске радове "Религија и климатске промене".

 

Радови треба да додирују тему „Религија и климатске промене“ у виду интервјуа са свештеним лицима, познаваоцима теологије, репортаже или приказ примера добре праксе у којима се спаја екологија и црква, од еколошких решења у манастирима до органског узгоја хране за потребе црквене заједнице (традиционалних верских заједница).

 

Конкурс за медијске прилоге обухвата:

 

А) Објављене или још необјављене новинарске чланке дужине до 10.000 карактера и уз минимум једну фотографију

Б) Објављени или још необјављени монтирани или немонтирани видео записмаксималне дужине до 5 минута (шаље се линк на којем се налази прилог)

 

Све радове ће прегледати комисија у саставу координатор Звездан Калмар, уредник Пера Марковић и сарадница Александра Кнез-Милојковић, те ће донети одлуку о проглашењу награда.Радови треба да промовишу духовне и еколошке вредности и јачају свест о улози религије у сфери заштите и љубави према природи.Фонд награда је изражен у бруто износу који добија носилац свих ауторских права.

 

Овај износ аутор потенцијално дели са другим реализаторима (фотограф, камерман, монтажа, постпродукција, осветљење, звук итд) по властитом нахођењу.

 

Прва награда у категорији А је: 50.000 динара

Друга и трећа награда у категорији А су: 30.000 динара

Посебне награде жирија у категорији А два пута по 20.000 динара

Прва награда у категорији Б је: 90.000 динара

Друга и трећа награда у категорији Б су: 50.000 динара.

Посебне награде жирија у категорији Б два пута по 30.000 динара

Напомена: сви пристигли радови ће бити објављени на интерент страници www.orhodox-green.com.

 

Сви аутори могу да пошаљу неограничен број радова у обе категорије, али морају да пруже сагласност за објављивање без надокнаде.

 

Уколико је рад већ објављен у неком медију и аутор не располаже ауторским правима, мора да тражи пристанак власника ауторских права. Шаље се име аутора са контактом, линк за видео прилог -за штампане медије са линком или чланак и фотографије у додатку, те скенирана сагласност за објављивање.Рок за слањеприлога је 4. јуни 2021.на email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Додатне информације се могу добити од контакт особе: Пера Марковић 063/8842543

 

Извор: Кућа добрих вести/УНС

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија