Кућа Добрих Вести

Login

Портал за онлајн плаћање судских такси

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sudksataksafgfgfgМинистарство правде, уз интеграцију са системом Канцеларије за ИТ и еУправу „+еПлаћање“ развило портал за online плаћање судских такси eplacanje.sud.rs којим је свим странкама, физичким и правним лицима, дата могућност да на једном месту изврше увид у разрезане судске таксе на свом предмету и да их истовремено измире електронским плаћањем, односно путем интернета.

 

„Систем је омогућен у свим основним, вишим и привредним судовима.

 

Плаћање се врши платним и кредитним картицама са Портала Правосуђа одабиром опције „плати“ за унапред одређену таксу без потребе одласка у банку, пошту или прекуцавања података о износу, позиву на број, примаоцу и броју рачуна у мобилне и друге апликације.

 

Потврда о плаћању таксе се доставља странци на означену адресу електронске поште, а информације о реализацији трансакције су суду електронски доступне и у оквиру самог система се аутоматски раскњижавају, а што странке и суд додатно ослобађа достављања доказа о уплати таксе„, навела је министарка правде Маја Поповић.

 

Приликом процеса +еПлаћања такође се наплаћује провизија, која је јасно исказана и коју прописује банка преко које се врши +еПлаћање.  

 

О заштити података платне картице странке брине софтвер одабране банке који је у обавези поштовања стиктних прописа у вези заштите података својих клијената уз истоврмено поштовање правила организација као што су „Visa“ и „Master card“.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 16 мај 2021 20:25

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија