Кућа Добрих Вести

Login

ЗА СВАКОГ ПО НЕШТО: Спорт и рекреација у Врњачкој Бањи

Оцените овај чланак
(2 гласова)

terenikarovic4545454Врњачка Бања се последњих година значајно определила за развој спортског туризма па је све више оних гостију који у Врњачку Бању долазе на спортске припреме, спортске игре, рекреацију и сл.

 

Спортско рекреациони центар „Рај” са три травната терена (фудбалска) фигурира као значајан спортски објекат у Врњачкој Бањи. Наравно најзначајнији објекат је Спортска хала која испуњава услове за многе спортове као што су: кошарка, одбојка, рукомет, борилачки спортови, стони тенис, мали фудбал, боди билдинг итд. Неколико отворених терена за мале спортове (Стадион малих спортова „Коцка” – лоциран у самом центру Бање) пружају идеалне услове за бављењем малим фудбалом, кошарком и рукометом уз могућност закупа терена у вечерњим сатима.

 

Затворени базени у склопу врњачких хотела пружају одличне могућности упражњавања ватерпола и пливања током читаве године док у летњој сезони велики Олимпијски базен пред ставља спортски објекат где се најрадије окупљају деца, омладина и гости Врњачке Бање.

 

За све оне који више воле лето, реку и спортски риболов уређене су Подунавачке баре (10 км) на Западној Морави где се и одржавају велика спортска такмичења.

 

Такође постоје и идеални услови за бављење ловом у уређеном ловишту на Гочу. Са изабраним партнером можете испробати снаге на тениским теренима, или пак ако је у питању веће друштво жељно смеха и забаве, имате на располагању све што вам је потребно за повлачење конопца, скакање у врећама или гађање пикадом.

 

Ски стаза Ски стаза на Гочу (11 км од центра бање) привлачи велики број љубитеља зимских спортова. Хоризонтална дужина трасе је 520 метара колико су дуге и две уређене ски стазе ширине око 60 метара.

 

Погонско затезна станица је на надморској висини 990 метара, одакле скијаши полазе ка врху. Место одакле крећу на ски стазу је на 1123 метра, што значи да је висинска разлика 132 метра.

 

Број инсталираних вучних направа је 36, а капацитет је 1195 скијаша на сат, просечан успон ски стазе је око 30 степени.

 

Посебан доживљај је скијање ноћу. Поред стазе постоји пар угоститељских објеката који Вам пружају могућност освежења у сваком тренутку по веома приступачним ценама.

 

Спортски терени

 

Како је поента сваке бање, благотворан утицај на људски организам уз помоћ природних лековитих фактора, тако је просто неизбежан и спорт, као једна од пропратних понуда. Уска повезаност њеллнесс и спа третмана, са рекреацијом и спортским активностима је више него очигледна и огледа се, између осталог, и у старој изреци: „У здравом телу, здрав дух“. Баланс тела и духа једно је од начела бањске терапије и уско је повезано са физичком активношћу, која није неопходна у процесу бањског лечења, али је додатни стимуланс.

 

Живот модерног човека испуњен је обавезама, које му не остављају довољно времена које квалитетно може посветити себи, било у физичком, било у духовном смислу. Због тога многи бирају бање, као бег из свакодневнице, током чијег ће трајања надокнадити све оно што не постижу у свакодневном животу. Све то су разлози, због којих развијен квалитетан спортски програм, мора бити у понуди сваке бање.

 

Када је спорт у питању Врњачка Бања, нуди многе могућности, погодне како за аматере и рекреативце, тако и за професионалне спортисте. Различити и квалитетни терени, изузетни услови и чист ваздух Врњачке Бање, чине изузетан тим који стоји на услузи тимовима којима требају припреме, острашћеним аматерима и онима који воле да у спорту уживају с времена на време. Осим професионалних терена, Врњачка Бања поседује и трим стазу која вијуга кроз високу борову шуму, њено ближе и шире окружење чине шуме, пропланци, долине река, планински пашњаци и висови, што су све идеалне околности за бављење спортом и уживање у истом.

 

Од терена за различите спортове Врњачка Бања поседује три травната терена за фудбал, стадион за мале спортове под именом „Коцка“, бетонску атлетску стазу, отворене бетонске терене за мали фудбал, али и рукомет и кошарку у оквиру Гимназије и О.Ш- „Попини Борци“, ту су и класичне фискултурне сале за одбојку, кошарку и рукомет, као и сала за стони тенис у хотелу „Бреза“. Они који су љубитељи адреналинских спортова, могу се опробати на вештачкој стени у Врњачком Парку о којој брине Планинарско друштво „Гоч“, у сарадњи са аеро клубом из Трстеника могуће је организовати скакање са падобраном, панорамско разгледање авионом и различите врсте авио школа, зими Вас Врњачка Бања води на скијање, а лети у Вам, осим затворених термоминералних базена који раде преко целе године, нуди неки од својих отворених базена. Када зима посети Врњачку Бању у њој можете уживати и у клизалишту снабдевеном свом потребном опремом за зимске чаролије на леду.

 

Врњачка Бања поседује један отворени олимпијски базен размера 25×50 м, и неколико приватних, а када су у питању затворени базени, они се налазе у Хотелу „Бреза“ (25м),Хотелу „Звезда“ (16,5м), Хотелу „Фонтана“ и Стационару „Нови Меркур“.

 

За љубитеље спортских справа, у понуди су, осим многих теретана у оквиру смештајних објеката и теретане у хотелима „Звезда“ и „Фонтана“ и стационару „Нови Меркур“. У овиру Хотела „Звезда“ налази се и куглана, која стоји на располагању свим гостима Врњачке Бање.

 

Љубитељима „белог спорта“ Врњачка Бања нуди два терена стационирана у централном врњачком парку. Подлога ова два терена је шљака, а своју партију тениса можете одиграти у пријатном амбијенту бањског парка, окружени високим стаблима, и мноштвом могућности за освежење након рекреације.

 

Спорт је важан део понуде Врњачке Бање и она је много уложила у развој своје спортске понуде. Квалитет није остао не запажен, па је Врњачка Бања била домаћин многим престижним спортским догађајима попут Отвореног првенства младих у стоном тенису, међународног стоно – тениског првенства, мноштва екипних такмичења у кошарци, рукомету и др.

 

У Врњачкој Бањи уз високи квалитет и многе могућности, можете комплетирати свој одмор, бавећи се како својим омиљеним спортом, тако можда и неким спортским активностима које никада нисте пробали.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 03 децембар 2021 11:28

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија