Logo
Одштампајте ову страницу

Изабрани најбољи спортисти за 2021

Оцените овај чланак
(2 гласова)

laueratiОлимпијски комитет Србије прогласио је  добитнике престижних признања за 2021. годину.

 

Проглашење најуспешнијих спортиста, тимова и тренера, 28. по реду, након годину дана паузе, одржана је традиционално у Дому Народне скупштине Србије.

 

Титулу најуспешнијих спортиста за 2021. годину понели су Јована Прековић и Филип Филиповић , док су за најуспешније тимове проглашене женска одбојкашка и мушка ватерполо репрезентација Србије.

 

Млада атлетичарка Адриана Вилагош добила је признање "Бобана Момчиловић Величковић" као најуспешнији млади спортиста Србије, а за најбољег тренера од стране Олимпијског комитета Србије проглашен је Драган Јовић, тренер двоструке олимпијске шампионке Милице Мандић, Драган Јовић.

 

Посебно признање, трофеј Олимпијско срце "Генерал Ђукић" отишло је у руке професора доктора Драгана Радовановића.

 

Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије, открио је и да ће тренерима који су учествовали у освајању медаља за Србију бити додељена доживотна месечна примања, након предлога ОКС-а који је одобио председник Србије Александар Вучић.

 

 

Извор: Кућа добрих вести/Oлимпијски комитет


Последњи пут измењено понедељак, 27 децембар 2021 22:18
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015